Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 9 από τους 10 κατηγορούμενους για το κύκλωμα με τα 105 κιλά κοκαΐνης



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες για το φορτίο των 105 κιλών κοκαΐνης που αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.
Μετά τις απολογίες τους, εισαγγελέας και ανακρίτρια συμφώνησαν στην προφυλάκιση των εννέα κατηγορούμενων, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο γιος του φερόμενου ως εγκεφάλου.

Η διαδικασία των απολογιών ήταν μαραθώνια, με τους κατηγορούμενους να περνούν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ η απόφαση βγήκε μετά τα μεσάνυχτα.

Η ποσότητα-μαμούθ είχε φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες με προέλευση από το Εκουαδόρ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο όπου φέρεται να ήταν καλά κρυμμένη στους κοιλοδοκούς των εμπορευματοκιβωτίων και για την αφαίρεση και τη διακίνησή της είχε στηθεί οργανωμένο σχέδιο. Εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται να είναι ένας 68χρονος γιατρός, γνωστός για παλαιότερες υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και καυσίμων.
Εμπλεκόμενα μέλη του κυκλώματος παρακολουθούνταν τα τελευταία τρία χρόνια και με την επεισοδιακή καταδίωξη του 34χρονου οδηγού που μετέφερε το φορτίο των 105 κιλών, η αστυνομία έφτασε στην εξιχνίαση της δράσης του κυκλώματος.

Τι είπαν στις απολογίες τους

Πρώτος απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο 72χρονος που φέρεται να νοίκιασε την αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο. Επόμενοι στη σειρά ήταν δύο αδέλφια από την Αλβανία που φέρεται να είχαν τον ρόλο του συγκολλητή για την αφαίρεση των ναρκωτικών από τους κοιλοδοκούς και στη συνέχεια την επανακόλλησή τους.
Τέταρτος απολογήθηκε ένας 33χρονος (συγγενής του φερόμενου ως εγκεφάλου) που φέρεται να ισχυρίστηκε ότι κλήθηκε απλά να καθαρίσει την αποθήκη.

Ο πέμπτος κατά σειρά κατηγορούμενος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 44χρονο από την Αλβανία που σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε πως παρέλαβε το φορτίο από την αποθήκη στη συνέχεια βρήκε τον οδηγό για να τα παραδώσει σε κάποιον άλλον. Από την πλευρά του, ο 34χρονος οδηγός φέρεται να παραδέχθηκε πως παρέλαβε το φορτίο για 15.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εγκέφαλος, που απολογήθηκε τελευταίος καθώς και ο γιος του, που είναι και ο μοναδικός που αφέθηκε ελεύθερος- υποστήριξαν πως δεν έχουν εμπλοκή με την υπόθεση.

ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.