Η εμφάνιση της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» στην Πτολεμαΐδα



 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας», με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, διοργάνωσε στην Πτολεμαΐδα την Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 την 5η χορωδιακή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «Παντελίδης».

Μετά από την πρόσκληση που έλαβε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» απ’ τον παραπάνω σύλλογο η χορωδία πήρε μέρος στην εκδήλωση. Παρουσίασε ένα δείγμα της δουλειάς της συνοδευόμενη από τετραμελή ορχήστρα αποτελούμενη από: το δάσκαλο του συλλόγου μας κο  Καλέα Λάζαρο στο πιάνο και απ’ τα παιδιά του συλλόγου:  Παπασπανό Μανώλη στην κιθάρα,  Μιτλιού Ανατολή και Καραχίτου Ιωάννα στο φλάουτο.  Τη διεύθυνση της  χορωδίας είχε και πάλι η ακούραστη μαέστρος μας κα Παπά Αλεξάνδρα.

Η χορωδία μας ερμήνευσε τέσσερα τραγούδια. Τ’ αναφέρουμε με τη σειρά: Αγάπη βουρκωμένη, Παράπονό μου, Όταν ανθίζουν πασχαλιές και Στρώσε το στρώμα σου για δυο. Το τελευταίο τραγούδι το χόρεψαν τα παιδιά του τμήματος μουσικοχορευτικής παράδοσης του συλλόγου μας και ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο το κοινό που το ξεσήκωσαν.

Η απόδοση της τετράφωνης χορωδίας μας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτό διαπιστώνεται απ’ τις αντιδράσεις του κοινού που μας παρακολουθεί, τις κριτικές και τις βραβεύσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ο κόσμος χάρηκε την εκδήλωση που ήταν καλά οργανωμένη. Στην εκδήλωση ήταν σύσσωμες οι τοπικές Αρχές της πόλης και μάλιστα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Εμείς απ’ τη μεριά μας, όπου πάμε, προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι, ν’ αναδεικνύουμε τη μουσική μας παράδοση και να προβάλλουμε τον τόπο μας.

Να συγχαρούμε γι’ άλλη μια φορά, μέσα απ’ την καρδιά μας, όλα τα μέλη της αποστολής μας.

Με εκτίμηση

το Δ.Σ. του Συλλόγου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.