Δήμος Κοζάνης: Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των Πόλεων θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και στην εισροή χρηματικών πόρων



 

Εργαστήριο με θέμα “Κλιματική Ουδετερότητα – Κινητικότητα και μεταφορές, διοργάνωσαν ο Δήμος Κοζάνης και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), την  Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Στο εργαστήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δημιουργίας του κλιματικού συμβολαίου του Δήμου Κοζάνης, παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και εταιρειών.

Κατά την εισήγησή του, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, υπογράμμισε πως «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι όλος ο πλανήτης κινείται στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα. Ο ΟΗΕ με τις συνδιασκέψεις, η Ευρώπη με το Green Deal, η Ελλάδα με την απολιγνιτοποίηση.

 Η δική μας πρωτοβουλία να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτή την πορεία, δηλαδή να επιτύχουμε την κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε λιγότερο από μία δεκαετία, απαιτεί μία τεράστια προσπάθεια και σημαντικούς πόρους. Παράλληλα, διαμορφώνει και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής και με την υλοποίησή της θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και στην εισροή χρηματικών πόρων.

Από αυτή την προσπάθεια θα βγούμε κερδισμένοι όλοι. Ο δήμος, οι επιχειρήσεις, οι πολίτες».

Σημειώνεται ότι, το εργαστήριο συντόνισε το μέλος της Επιτροπής των ειδικών για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030» και πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, πραγματοποιήθηκε γενική παρουσίαση του Κλιματικού Συμβολαίου, ενώ παρουσιάστηκαν και προτάσεις για την κινητικότητα και τις μεταφορές, στο πλαίσιο του συν-σχεδιασμού της πρότασης του Δήμου Κοζάνης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Δήμος Κοζάνης: Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των Πόλεων θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και στην εισροή χρηματικών πόρων

  1. Φτιάξτε κανένα πεζοδρόμιο
    που πέφτουν οι άνθρωποι, πριν τα
    περπατησουν κι αφήστε τις αναπτυξεις!
    Εισροή χρημάτων από Ευρώπη θα γίνει από λύπη και
    οίκτο.
    Γέμισε η πόλη μισογκρεμισμενα κουρκουλουκια,θα πεταχτεί κανένας
    Γιαγκουλας από μέσα τους και σεις μου θέλετε Ευρωπη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.