Δολοφονία Καραϊβάζ: «Λείπουν 10.000 παρακολουθήσεις της ΕΥΠ από τη δικογραφία»



 

Νέος «κύκλος» συλλήψεων αναμένεται τις επόμενες ημέρες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η έρευνα των Αρχών, πλέον, επικεντρώνεται στην ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού, του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση -μετά τη σύλληψη των δύο αδερφών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί.

Μάλιστα, θεωρείται δεδομένο πως είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που συμμετείχαν στο έγκλημα, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας καταγγέλλει πως από τη δικογραφία «λείπουν 10.000 συνομιλίες».

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά τις συλλήψεις των δύο και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, θεωρούν πως έχουν πλέον βρει τα κομμάτια του «παζλ» -που έλειπαν όλα αυτά τα χρόνια- ώστε να προχωρήσουν στην εξιχνίαση των συμβολαίων θανάτου στον πόλεμο της νύχτας -όπου τα άτομα που την απαρτίζουν συνδέονται με λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και λαθραία τσιγάρα.

Στη δικογραφία της Ασφάλειας αναφέρεται πως ο συνεπιβάτης του 40χρονου συλληφθέντα έχει στενές σχέσεις και όχι μόνο με τον ποινικό που βρίσκεται στις φυλακές. Πρόκειται για τον άνδρα που οι Αρχές βλέπουν πίσω από την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου, σύμφωνα με το Mega.

Η δολοφονία του πυγμάχου και τα κυκλώματα της νύχτας
Παράλληλα, ένα συγκεκριμένο άτομο, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και λίγους μήνες πριν τη δολοφονία γνωστού πυγμάχου, μετέβη στο Τμήμα Εκβιαστών και έδωσε πληροφορίες ότι κινδυνεύει ο πυγμάχος και κάποια άτομα που μπορεί να κρύβονται πίσω από την τότε σχεδιαζόμενη επίθεση σε βάρος του.

Οι πληροφορίες αυτές εστάλησαν στις εισαγγελικές Αρχές, ωστόσο, δεν έγινε κάτι με αυτές. Αργότερα φάνηκε πως αυτό το άτομο γνώριζε.

Οι πληροφορίες που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ για τα κυκλώματα της νύχτας, τη δομή του οργανωμένου κυκλώματος και πως συνδέεται με επιχειρηματίες και όχι μόνο, ήταν πληροφορίες που τα άτομα που τον δολοφόνησαν, δεν ήθελαν να τις γνωρίζει. Φαίνεται πως ο δημοσιογράφος γνώριζε πάρα πολλά για πάρα πολλούς.

Χαρακτηριστικά, υπάρχει μία συνομιλία, οκτώ χρόνια πίσω, με έναν 38χρονο άνδρα ο οποίος δολοφονήθηκε το 2020 στο Παλαιό Φάληρο και με ένα άτομο το οποίο βρίσκεται τώρα στις φυλακές.

«Έχουν εξαφανιστεί 10.000 παρακολουθήσεις της ΕΥΠ μέσα από τη δικογραφία» – Τι λέει η δικηγόρος της οικογένεια Καραϊβάζ
Η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα, ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ αλλά έλειπαν 10.000.

«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε αρχικά, μιλώντας στο Mega.

δείτε εδώ 

ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.