Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Εορδαίας στο συνέδριο με θέμα «Κτίζοντας τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου», που διοργάνωσε ο Δήμος Έγκωμης



 

Στο συνέδριο με τίτλο «Κτίζοντας τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου», που διοργάνωσε ο Δήμος Έγκωμης-με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Εορδαίας- παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, λαμβάνοντας μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεξαγωγής του.

Ο κύριος Πλακεντάς ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Εορδαίας στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, συμμετείχαν ακόμα οι Δήμοι Ιθάκης, Χανίων και Καρπενησίου, με τους οποίους ο Δήμος Έγκωμης είναι επίσης διδυμοποιημένος. Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών Κύπρου κ. Κ. Ιωάννου, ο πρέσβης της Ελλάδος κ. Ι. Παπαμελετίου, ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Ι. Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας που υπογράφηκαν από το Δήμο Έγκωμης και τους τέσσερις Ελλαδικούς Δήμους. Οι Δήμαρχοι των 4 φιλοξενούμενων δήμων μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη διοικητική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, τις συνενώσεις των υπηρεσιών και μίλησαν για τις δυσκολίες που συνάντησαν και πώς τις αντιμετώπισαν.

Με το πέρας των εργασιών του συνεδρίου εκδόθηκε ψήφισμα με τα συμπεράσματα αυτού ενώ έπειτα οι αντιπροσωπείες των Ελλαδικών δήμων ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ο οποίος αποτελεί το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Εορδαίας κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων που έπεσαν στους αγώνες της Κύπρου για την ελευθερία και έπειτα το κλιμάκιο του δήμου μας επισκέφθηκε οδοφράγματα της παλαιάς πόλης της Λευκωσίας, τα οποία αποτελούν σημεία που χωρίζουν την Ελεύθερη από την Κατεχόμενη Κύπρο.

Τέλος αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο Δήμος Έγκωμης πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή των 4 Ελλαδικών Δήμων, όπου αντηλλάγησαν δώρα και αναμνηστικά μεταξύ των εκπροσώπων τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.