Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Κοζάνης ενάντια στην επίθεση στελεχών της



 

 

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  το απόγευμα (30-4-2023)  στην Κοζάνη πραγματοποιήσανε μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στην αδικαιολόγητη και ύπουλη επίθεση τραμπούκων φασιστών σε στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  που έγινε μετά την διεξαγωγή του  χθεσινού μαθητικού φεστιβάλ.

Στην συγκέντρωση κατά την ομιλία του ο Κανάτσιος Γιάννης γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ ανέφερε μεταξύ άλλων : ” Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ,τους ενοχλεί ότι εκατοντάδες μαθητές κινητοποιούνται και δραστηριοποιούνται , κάνουν την οργή και την αγανάκτηση τους δύναμη αγώνα δεν συμβιβάζονται με τα λίγα και διεκδικούν τα όνειρα τους.

Τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν έλειψαν και δεν λείπουν από κανένα μεγάλο η μικρό πρόβλημα που απασχολεί την νεολαία και τον λαό. Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ  έχουν καθημερινά  στην προμετωπίδα τους την οργάνωση της πάλης για το  λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας σε ένα σχολείο και πανεπιστήμιο που θα μορφώνει ολόπλευρα.

Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους. Τον ρόλο τους ως το μακρύ χέρι του συστήματος , που βγαίνουν από τα λαγούμια τους κάθε φορά που νιώθει το σύστημα  ότι δεν έχουν το λαό και τη νεολαία στο χέρι.

Εξάλλου μόνο τυχαία δεν είναι η περίοδος που συνέβη αυτή η προαποφασισμένη και προετοιμασμένη επίθεση στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Δηλαδή σε μια περίοδο που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησαν για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, σε μια περίοδο που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ  κρατάνε την πιο πατριωτική και κρυστάλλινη θέση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας, σε μια περίοδο που οι κομμουνιστές μπαίνουν μπροστά για την προστασία της κατοικίας τους λαού. Στην χρονική στιγμή που τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιαστεί από χιλιάδες μαθητές , σε μια στιγμή που η ΠΚΣ δίνει την δική της παλικαρίσια μάχη για το ζωντάνεμα των φοιτητικών συλλόγων και την ανάδειξη της σε 1ή δύναμη ξανά”.

Ακόμη τόνισε : “Φυσικά πολύ μεγάλες ευθύνες για το γεγονός έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ που και οι δυο ως κυβερνήσεις καθυστέρησαν 8,5 χρόνια την ολοκλήρωση της δίκης για την εγκληματική δράση στελεχών φασιστικών ναζιστικών μορφωμάτων, όπως της Χρυσής Αυγής γεγονός που από τη μία καλλιεργεί το έδαφος για τέτοιες δράσεις αλλά και από την άλλη ανοίγει και μια ολόκληρη προεκλογική συζήτηση που δεν θα γινότανε”.

Τέλος σημείωσε : Επιδιώκουμε το ΚΚΕ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στις επερχόμενες εκλογές , επιδιώκουμε η πρώτη ψήφος των μαθητών και φοιτητών να είναι με φασαρία, να είναι Κόκκινη , να είναι επαναστατική και πάντα σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Δίνουμε την μάχη ώστε το ΚΚΕ να δυναμώσει καθώς είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βάλει εμπόδια σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και να προκύψει την επόμενη ημέρα των εκλογών  αλλά και να δώσει την μάχη μαζί με τον λαό για την αντιμετώπιση τέτοιων φασιστικών δράσεων”.

Η συγκέντρωση έκλεισε με το κάλεσμα για την αυριανή Πρωτομαγιατική συγκέντρωση.

Ακολούθησε πορεία στην πόλη φωνάζοντας δυνατά συνθήματα όπως : «είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά , μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά », «αγώνας ρήξη ανατροπή , η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική». Στο τέλος της συγκέντρωσης ο γραμματέας του Τ.Σ. της ΚΝΕ Μενύχτας Νίκος χαιρέτησε την κινητοποίηση , τόνισε ότι σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν οι απειλές και κάλεσε την νεολαία  να συμμετέχει μαζικά στις μάχες του επόμενου διαστήματος , στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα για 1η δύναμη ΠΚΣ ξανά στις 10 Μάη .

30/4/2023

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΤΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.