Συνεχίζουμε πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Απρίλιου



 

 

Στη μαζική σύσκεψη στην Αγιά που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Απριλίου όπου συμμετείχαν κερασοπαραγωγοί, αμυγδαλοπαραγωγοί αλλά και πολλοί άλλοι παραγωγοί από πολλά μέρη της Ελλάδας αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας αφού η Κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 26/04, στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 10:00. Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να ενταχθούν  τα Κεράσια στην κάλυψη χαμένου εισοδήματος όπως είχε δεσμευτεί το Κυβερνητικό Κλιμάκιο υπό τους κ. Γεραπετρίτη και κ. Γεωργαντά πριν 2 μήνες. Στα προϊόντα που στάλθηκαν για έγκριση στην Ε.Ε , δεν υπάρχει το Κεράσι παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και απαιτούμε να ενταχθούν εδώ και τώρα!
  • Τα Αμύγδαλα υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημιά, με τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής και μεγάλες αδιάθετες ποσότητες στα χέρια των παραγωγών. Όπως πολύ σωστά θα υπάρχει κάλυψη της απώλειας εισοδήματος σε αμυγδαλοπαραγωγούς 3 χωριών της Μαγνησίας, το ίδιο θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη του εισοδήματος στα αμύγδαλα σε όλες τις περιοχές.
  • Να πληρωθεί άμεσα το προανθικό στα μήλα της Φλώρινας.
  • Να πληρωθούν για την απώλεια εισοδήματος όλες οι ποικιλίες βερίκοκων.
  • Να σταματήσει η Κυβέρνηση να εμπαίζει τους αγρότες! Αρχικά έδωσαν τα 72€/στρέμμα μόνο σε συνεταιρισμένους και τώρα πάλι με την τακτική που ξέρει η Κυβέρνηση καλά του διαίρει και βασίλευε χώρισε πάλι τους παραγωγούς για την επιδότηση του χαμένου εισοδήματος. Αντί να δώσει τα 72€/ στρέμμα σε όλους τους αγρότες λόγω του πολέμου, έκοψε τα 70€/ στρέμμα από την απώλεια εισοδήματος σε αυτούς που είχαν πληρωθεί το ουκρανόμετρο. Καμία σχέση δεν έχει η μία ενίσχυση με την άλλη. Να δοθούν και οι δύο ενισχύσεις σε όλους στο 100%.
  • Το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα Μήλα και τους καρπούς με κέλυφος για μας δεν έχει τελειώσει. Χάνονται από τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες των μηλοπαραγωγικών περιοχών πάνω από 200€/στρέμμα ως το 2027 επειδή η Κυβέρνηση άδικα και αυθαίρετα έκοψε την συνδεδεμένη ενίσχυση που είχε υποσχεθεί ένα χρόνο πριν ότι θα ίσχυε για τα μήλα. Επίσης να αναθεωρηθούν οι χάρτες για την συνδεδεμένη αραβόσιτου και να μπει η περιοχή του Αμυνταίου μέσα.
  • Άμεσα μέτρα μείωσης του υπέρογκου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Αύξηση της επιστροφής ΕΦΚ των μόλις 76 εκ ευρώ που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας και στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δόθηκε η υπόσχεση για ενέργειες και αύξηση του ποσού. Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου Ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.