Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πτολεμαΐδα: ‘Δώσαμε αγώνες η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να έχει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση από πλευράς κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων’

 

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε νωρίτερα την Πτολεμαϊδα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που τον υποδέχτηκαν στο κέντρο της πόλης. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού:
«Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή εδώ στην Πτολεμαΐδα, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, για τη στήριξή σας στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την αυτοδύναμη Ελλάδα.
Χαίρομαι που σήμερα μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτήν την περιοδεία εδώ, στη Δυτική Μακεδονία. Ξεκινήσαμε από την Καστοριά, επιθεωρήσαμε τα έργα της Σήραγγας της Κλεισούρας η οποία ήδη υλοποιείται και θα συνδέσει την Καστοριά με την Πτολεμαΐδα, ένα αίτημα δεκαετιών για τις περιοχές σας.
Και σε λίγο θα βρεθώ στην Κοζάνη, όπου θα έχω την ευκαιρία, επικεφαλής ενός μεγάλου κλιμακίου Υπουργών, να μιλήσουμε για το αναπτυξιακό μας όραμα για τη Δυτική Μακεδονία. Για μια σειρά έργων ύψους 4 δισεκατομμυρίων που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής σας, που θα δρομολογήσουν πολλές νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και θα μπορέσουν να κάνουν πράξη αυτό για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές: τη δίκαιη πράσινη μετάβαση.
Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε δώσει αγώνες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να έχει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση από πλευράς κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων, για να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Θα έχουμε την ευκαιρία και το μεσημέρι και το βράδυ να μιλήσουμε πιο αναλυτικά γι’ αυτό το αναπτυξιακό μας όραμα.
Αλλά θέλω σήμερα, εδώ από την Πτολεμαΐδα, να σας πω μία κουβέντα μόνο: να σας πω πόσο προσβλέπω στη δική σας στήριξη στη μεγάλη εκλογική μάχη την οποία έχουμε μπροστά μας.
Πετύχαμε πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά αντιμετωπίσαμε και πολύ μεγάλες δυσκολίες. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί τόσες κρίσεις, όσες η δική μας.
Όμως σήμερα, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019, όταν μας ανέθεσαν οι Έλληνες την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.
Τηρήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις: αυξήσαμε τους μισθούς, δημιουργήσαμε θέσεις απασχόλησης, κάναμε την Ελλάδα πιο ασφαλή και πιο ισχυρή γεωπολιτικά. Και, το πιο σημαντικό, όταν μας τύχαιναν δυσκολίες στηρίξαμε την κοινωνία.
Την εποχή του κορονοϊού δώσαμε παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Και τώρα που αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κρίση ακρίβειας, πάλι το κράτος είναι εδώ για να στηρίξει κυρίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να εκταμιεύεται το “Market Pass”: 10% έκπτωση στις αγορές του σούπερ μάρκετ για πρακτικά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.
Αυξήθηκαν για πρώτη φορά οι συντάξεις. Όσοι δεν πήρατε αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν ορισμένες καλές ανακοινώσεις για εσάς αυτή την εβδομάδα, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα η οποία έρχεται βέβαια από το παρελθόν.
Τώρα κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ψηφίστηκε από εμάς, από άλλους ψηφίστηκε.
Εμείς, λοιπόν, στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό θα αντιπαραβάλλουμε την υπευθυνότητα και τον σοβαρό πολιτικό λόγο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών. Θα δεσμευτούμε μόνο γι’ αυτά τα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να  υλοποιήσουμε. Γιατί είμαστε υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη.
Γιατί οι Έλληνες μας εμπιστεύθηκαν μία φορά και παρά τις δυσκολίες υλοποιήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις. Και θα μας εμπιστευτούν ακόμα μια φορά επειδή ξέρουν ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία προόδου η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.
Και θα τη συνεχίσει, φίλες και φίλοι, μην έχετε καμία αμφιβολία. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία, έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σήμερα, αυτή την εποχή των μεγάλων κρίσεων, αυτό το οποίο προέχει είναι να κρατάμε σταθερά το τιμόνι του σκάφους της Ελλάδος. Και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε εξασφαλίσει, δίνοντας σιγουριά και ασφάλεια σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες.
Να ξέρετε και κάτι ακόμα: τίποτα από όλα όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να ανατραπούν. Γι’ αυτό και οι εκλογές αυτές είναι τόσο κρίσιμες. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στις εποχές των κλειστών τραπεζών, στις εποχές της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, στις εποχές όπου το μόνο το οποίο ενδιέφερε κάποιους είναι να μοιράζουν επιδόματα αντί να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
Και επιδόματα χρειάζονται -και έχουμε στηρίξει την κοινωνία- αλλά πρώτα και πάνω από όλα η μέριμνά μου εμένα, ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας, για να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ και να μην αναγκαστούν να φύγουν.
Σε λίγο θα επισκεφτώ το πανεπιστήμιό σας, το οποίο είναι ένα κόσμημα. Περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να πάω να το δω. Και να ξέρετε ότι δεν απέχει πολύ ο χρόνος που θα διαλέγουν τα νέα παιδιά από το να σπουδάζουν στα μεγάλα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, να έρχονται σε πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Διότι θα έχουν άλλη ποιότητα σπουδών, πολύ καλύτερες υποδομές, διασύνδεση με την τοπική οικονομία και καλές θέσεις εργασίας οι οποίες θα ανοίξουν εδώ, στη Δυτική Μακεδονία.
Για όλα αυτά λοιπόν θα μιλήσουμε, μαζί με τα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία δρομολογούνται.
Αύριο θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στα εγκαίνια της τελευταίας μεγάλης λιγνιτικής μονάδας, στην ”Πτολεμαΐδα 5”, διότι ο λιγνίτης θα είναι μια στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα μας. Αλλά ταυτόχρονα η πράσινη μετάβαση, η οποία γνωρίζουμε όλοι νομοτελειακά ότι θα γίνει πράξη, θα γίνει πράξη με τρόπο δίκαιο.
Με τρόπο δίκαιο και εξασφαλίζοντας -θα το ξαναπώ- ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει τη μερίδα του λέοντος ως προς τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα σας επιτρέψουν να ατενίζετε το μέλλον με αισιοδοξία.
Τελειώνοντας θα σας πω ότι δεν είμαι “καινούργιος” στην περιοχή σας. Έχω έρθει πάρα πολλές φορές, με πάρα πολλές ιδιότητες. Αγαπώ τον τόπο σας. Πιστεύω πραγματικά στις αναπτυξιακές του δυναμικές.
Πιστεύω στις μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να δρομολογηθούν εδώ για την περιοχή σας. Και να μας έχετε εμπιστοσύνη, να μου έχετε εμπιστοσύνη, ότι όλα όσα θα ακούσετε σήμερα θα γίνουν πράξη.
Και να ξέρετε ότι σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα τον οποίον έχουμε μπροστά μας σας θέλω κοντά μου. Σας θέλω κοντά μου πρώτα και πάνω απ’ όλα στην πρώτη κάλπη για να απενεργοποιήσουμε την “βόμβα” της απλής αναλογικής.
Να σταλεί το μήνυμα καθαρά, από την πρώτη κάλπη, ότι το ζητούμενο τελικά σε αυτήν την εκλογή είναι απλό: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Και ποιος θα κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο; Η σοβαρή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό είναι το δίλημμα. Είναι πολύ απλό, είναι πολύ ξεκάθαρο. Είναι ποιον θέλετε να έχετε Πρωθυπουργό της χώρας, να σας εκπροσωπεί στο εξωτερικό και να αγωνίζεται για τα δικά σας συμφέροντα.
Σε αυτά θα απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες, σε αυτά θα απαντήσουν πρώτα και πάνω απ’ όλα οι αγωνιστές, παλιοί και νέοι φίλοι της παράταξης. Παλιοί αγωνιστές που έδωσαν αγώνες στα δύσκολα, αλλά και νέοι φίλοι οι οποίοι ήρθαν και προστέθηκαν στις δυνάμεις μας για μία μεγάλη προοδευτική, πατριωτική συμμαχία. Αυτήν εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και με αυτήν τη συμμαχία θα οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον με ασφάλεια, συνέπεια και σταθερότητα.
Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας περιμένω σήμερα το απόγευμα στην κεντρική μας ομιλία στην Κοζάνη. Να είστε καλά. Ευχαριστώ».

4 σχόλια στο άρθρο “Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πτολεμαΐδα: ‘Δώσαμε αγώνες η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να έχει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση από πλευράς κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων’

 1. EIΠΕ
  1.αγωνίζεται για τα δικά μου συμφέροντα…..
  Γιατί εγώ δεν το καταλαβαίνω;

  2. να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την αυτοδύναμη Ελλάδα.
  -«Η Ευρώπη πάνω από τα εθνικά μας συμφέροντα»! αναφερόμενος στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.!!!! Το είπε πρόσφατα

  3. Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε δώσει αγώνες, ….
  ΣΩΣΤΟ : 18-9-20 Ζάεφ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αγώνες γιά εμάς» !!!!

  4. Την εποχή του κορονοϊού ….
  –Oι τόποι λατρείας σε έσχατη περιφρόνηση. Ούτε σε επίπεδο κομμωτηρίων! Ουδέποτε και από κανένα δεν πολεμήθηκε τόσο ανηλεώς το πλήρωμα των πιστών.
  -Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός : Ολοκληρωτική επίθεση στη λογική, στη δημοκρατία και την ελευθερία μας.

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  …δώσαμε αγώνες….
  Πολιτικε απατεωνακο,πάτησες πάνω στην πανδημία, λόγω της πανδημίας, ήλθαν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις!

  Πάτησες πάνω σε 35.000 νεκρούς,της πανδημίας,αριθμος πρωτιας,για περισσότερες ευρωπαϊκές επιχορήγησεις!
  Και ενώ ,σ ολον τον κόσμο ο κορονοιος είναι σε ύφεση,εδώ, στην Ελλάδα, κάθε βδομάδα έχουμε 100 νεκρούς,κάθε βδομάδα, πεθαίνουν 2 χωριά ελληνικά!
  Αναλγητο κι ακαρδο πολιτικό ανθρωπακι!
  Ο κορονοιος είναι ο σύμμαχος σου!
  Σε 100 νεκρούς την εβδομάδα,πόση ευρωπαϊκή επιχορήγηση, δικαιούσαι να πάρεις πολιτικε τυμβωρυχε;
  Ο σκοπός σου,αγιάζει τα μεσα!
  Κι ο σκοπός σου ,πολιτικε ανυπαρκτε και μισανθρωπε,αγιάζει τους νεκρούς μας,τους συνανθρώπους μας…πριν την ώρα τους!
  Πολιτικε Αρχιψευταρε,αποψε,επρεπε να κοιμηθείς,στο Άργος Ορεστικό,εκεί που στις 9 το βράδυ,δεν κυκλοφορεί άνθρωπος κι οι πιο πολλές καφετέριες,λόγω πολλών εξόδων και ειδικά του πετρελαίου,είναι έτοιμες για λουκετο!
  Γεμισες καλάθια τον κόσμο, καλάθια πεινας!
  Άκου,πολιτικε απατεωνισκε,ο λαος της Δυτικής Μακεδονιας ,δεν σκύβει το κεφάλι του ,μπροστά στα καλάθια σου,δεν ανταλλάσσει την Αξιοπρέπεια του ,μ ένα σαρακοστιανο καλαθι!
  Παρε τα καλάθια σου,πάρε την κουστωδια της επιτελικης μπουρδολογιας
  και αμέ στο…καλο!
  Την Σαρακοστή,θα αγοράσουν οι Δυτικομακεδονες,χαλβά και ταραμά,απ τα ράφια τα ακριβα και όχι απ το καλάθι σου,καλάθι ζητιανιας και απαξίωσης των Ελληνων!
  Έπρεπε,να βρεθούμε κάπου,να μιλήσουμε,να σου πω ,τότε,πόσα απιδια έχει το καλάθι σου!
  Της χήρας, του βιβλίου του Καζαντζάκη, το καλάθι είχε …3 απιδια!
  Μας φλομωσες στο ψέμα,το μόνο Αληθινό που είπες σήμερα ήταν το παρακάτω
  ” σ’ ο,τι δεσμεύτηκαμε,το υλοποιησαμε.Μειωσαμε τους μισθους”
  Πολιτικουλη,απ τα παρραπεταμενα των τζαμπο!
  Ήλθες,είδες και νικήθηκες απντα ψέματα σου!
  Ο,τι είπες το 2019,το λες κι αυτή την ωρα!

 3. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την αυτοδύναμη Ελλάδα.

  Η χώρα μας έσπευσε πρώτη να συνδράμει την Τουρκία (λόγω του σεισμού) . Πολύ ορθή η απόφαση όμως μεροληπτική στο έπακρο. Σε ερώτηση βουλευτού της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του θέματος,για τον λόγο της μονομέρειας ο αρμόδιος υπουργός έδωσε την απάντηση ότι αυτή είναι η απόφαση της Ε.Ε.! Ελλάδα χώρα ανεξάρτητη !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.