Εύα Καϊλή: Σακούλες με χρήματα εντόπισαν στο σπίτι της οι αρχές – Συνελήφθη και ο πατέρας της 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Echo, οι αρχές εντόπισαν σακούλες με χρήματα στην οικία της ευρωβουλευτή. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα της.
Η ιστοσελίδα σημειώνει επίσης ότι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, καθώς λόγω της ασυλίας μόνο έτσι μπορεί να συλληφθεί πολιτικό πρόσωπο.

Έπειτα από 16 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πέντε άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και άλλα δύο στην Ιταλία, ως ύποπτα για διαφθορά από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε αυτές τις συλλήψεις γύρω στο μεσημέρι της Παρασκευής», επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack.

«Είναι μια πραγματική βόμβα που μόλις έσκασε στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ γίνεται λόγος και για σύλληψη ενός ακόμη συγγενικού προσώπου της κ. Καϊλή. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συνελήφθη και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Συνελήφθη και ο πατέρας της
Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι «ο πατέρας της αντιπροέδρου της Eυρωβουλής Εύας Καϊλή συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα».

«Μετά τις πρώτες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού είχε προειδοποιηθεί για την έρευνα από συνεργούς, εκτιμούν οι ανακριτές», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Αντανακλαστικά Ανδρουλάκη
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να διαγράψει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ουσιαστικά να… αποποιηθεί της όποιας ευθύνης.
Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν ουσιαστικά «διαγράψει» νωρίτερα την κυρία Καϊλή, ειδικά μετά την δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης για διάφορους λόγους, που πρόσφατα κατέγραψε το ethnos.gr προτίμησε να «περιμένει» και λίγο διάστημα αργότερα οι εξελίξεις τον… πρόλαβαν.

«Το Κατάρ κατηγορείται ότι «στόχευε» ότι έβαλε στο στόχαστρο αξιωματούχους «με σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση» στο Κοινοβούλιο, στέλνοντάς τους «σημαντικά χρηματικά ποσά» και «σημαντικά δώρα», σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα», κατέγραφε, χθες, αργά το βράδυ το Politico, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από την ευρωομάδα των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμό υπολογιστών, κατά τη διάρκεια των εφόδων. Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ μολονότι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής εμπλοκή της κυρίας Καϊλή, διότι η έρευνα αρχικά στόχευε «κοινοβουλευτικούς βοηθούς (εις εκ των οποίων είναι και ο σύντροφός Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει κι ένα παιδί), αποφάσισαν να μην περιμένουν, δείχνοντας στην κυρία Καϊλή την πόρτα της εξόδου.
«Δεν υπήρχε διαφορετική επιλογή», υπογραμμίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένης της διάστασης που πήρε η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης είχε λάβει αποστάσεις και από την γενικότερη στάση της ευρωομάδας του σχετικά με την υπόθεση του Κατάρ, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ιδιαίτερα «χλιαρή», μετά τα δημοσιεύματα για τους θανάτους εργατών. Σε συνέντευξή του ο κ. Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρξει ψήφισμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα ζητήματα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων με επίκεντρο το Μουντιάλ στο Κατάρ, που έχει πάρει ήδη το προσωνύμιο ως «αιματοβαμμένο Μουντιάλ».

Οι σχέσεις Καϊλή – Ανδρουλάκη
Οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν μακρά ιστορία, εξ ου κιόλας ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν την είχε διαγράψει νωρίτερα, μολονότι η (πολιτικής της) συμπεριφορά δεν ήταν συμβατή με τα «θέλω» Ανδρουλάκη. Η σχέση της κυρίας Καϊλή με σημαίνονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα -εν όψει και εκλογών- που εμπόδιζαν τον πρόεδρο του κόμματος να τη διαγράψει, ενώ και μέσα στο SPD διατηρούσε ισχυρά ερείσματα, όπως τελικά αποδεικνύεται και από τις ενέργειες της… βελγικής αστυνομίας.
Τα… αντανακλαστικά του Νίκου Ανδρουλάκη «δοκίμασε» η είδηση της έρευνας στο σπίτι της Εύας Καϊλή και αργότερα της σύλληψής της, σύμφωνα τουλάχιστον με ξένα μέσα ενημέρωσης. Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να διαγράψει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ουσιαστικά να… αποποιηθεί της όποιας ευθύνης.

Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν ουσιαστικά «διαγράψει» νωρίτερα την κυρία Καϊλή, ειδικά μετά την δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης για διάφορους λόγους, που πρόσφατα κατέγραψε το ethnos.gr προτίμησε να «περιμένει» και λίγο διάστημα αργότερα οι εξελίξεις τον… πρόλαβαν.

«Το Κατάρ κατηγορείται ότι «στόχευε» ότι έβαλε στο αξιωματούχους «με σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση» στο Κοινοβούλιο, στέλνοντάς τους «σημαντικά χρηματικά ποσά» και «σημαντικά δώρα», σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα», κατέγραφε, χθες, αργά το βράδυ το Politico, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από την ευρωομάδα των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμό υπολογιστών, κατά τη διάρκεια των εφόδων. Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ μολονότι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής εμπλοκή της κυρίας Καϊλή, διότι η έρευνα αρχικά στόχευε «κοινοβουλευτικούς βοηθούς (εις εκ των οποίων είναι και ο σύντροφός Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει κι ένα παιδί), αποφάσισαν να μην περιμένουν, δείχνοντας στην κυρία Καϊλή την πόρτα της εξόδου.

ethnos.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Εύα Καϊλή: Σακούλες με χρήματα εντόπισαν στο σπίτι της οι αρχές – Συνελήφθη και ο πατέρας της

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Ανδρουλακη;στα έχω πει τόσες φορές,πάρε καρέκλα και διάβασε τα
  παρακατω!
  Αντί,σήμερα να κρυφτείς ” ως στρουθιον μονάζον επι δωματος” ,μου βγήκες στην τηλεόραση,ως βραχνιασμενος κόκορας ,χωρίς κοτετσι και άρχισες πάλι το ξεθωριασμενο σου παραμύθι ,το περί παρακολουθησεων σου και να ορκ
  γίζεσαι πάλι,με τον μόνον πολιτικό σου αντίπαλο, τον Τσιπρα!
  Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ στην κοσμαααρα σου!
  Τους ευρωβουλευτες,τους στέλνει ο ελληνικός λαος στην ευρωβουλή, να μάχονται για τα προβλήματα της Πατρίδας των!
  Εσύ, αντί να είσαι στην ευρωβουλη και να μάχεσαι,μου γυρίζεις από κανάλι σε κανάλι,εν Ελλάδι και μυξοκλαις και προκαλείς οίκτο και λυπηση!
  Εσύ άλλον γ -καιλέ έχεις και η ευρωβουλευτής η Καιλέ( καιλη ),αντί να δίνειμάχες για το έρμο το ελληνικό,δίνει μάχες για το Κατάρ,το δυστυχισμένο,το πτωχευμενο!
  Σας τίμησε η Ελλάδα,σας ανέδειξε στα ύπατα αξιώματα του ευρώ κοινοβουλίου και εσεις;
  Περί άλλων τυρβαζετε και μερμνατε,ενώ, ενός έστι η χρεια,η σωτηρία της ημιθανους,οικονομικά,κοινωνικά,δημογραφικά Ελλαδος!
  Εσύ μέριμνας για τις παρακολουθήσεις σου,λες και είσαι ο Ανδρέας Παπανδρέου ( καμία σχεση) και η συντρόφισσα σου μέριμνα και κοιλοποναει ,μήπως τελειώσει το πετρέλαιο και μείνουν στον δρόμο οι Καταρ- αμενοι και οι κολασμένοι και οι προλετάριοι ολου του κοσμου,πετρελαιοπαραγωγοι!
  Δε σας φτάνουν τα ελληνικά χρήματα και τα ευρωπαϊκά που παίρνετε, θέλετε και το δάχτυλο στο βαρέλι με το πετρέλαιο !
  Η ρημαδα η εξουσία φθείρει,σπάνια, ένας πολιτικός μπορεί να κρατήσει την ανθρωπιά του και την αξιοπρέπεια του!
  Υπάρχουν εξαιρεσεις!
  Και μέσα στις εξαιρέσεις,υπήρχε και ένας Καποδίστριας…που όχι μόνο δε δεχόταν, να πάρει τον μισθό του,αλλά έδινε και χρήματα δικά του για ενίσχυση του δημοσιου κορβαβα( korban),υπήρχε και ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων,ο Μαύρος Καβαλάρης, ο Γενναίος Πλαστήρας…που όταν έγινε πρωθυπουργος,δε δέχτηκε να μπει, δε δέχτηκε να μπει…δεύτερο τηλέφωνο στο δωμάτιο του,μιας και ήταν βαριά αρρωστος!!!

  ” έχω τηλέφωνο ,ελεγε,στο γραφείο μου,οι άνθρωποι εκεί έξω…δεν έχουν να φανε”
  Και άλλοι πολιτικοί που πέθαναν στην ψάθα!
  Ελλάδα πανηγυρτζου,Ελλάδα πληγωμένη,Ελλάδα, θέατρο του παραλόγου,όπως σε καταντήσαμε!!
  Ελλάδα που δε σε πληγωνουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια,οι υπαλληλοι στα γραφεία τους,ούτε οι αγρότες,ούτε οι ψαράδες,ούτε οι κτηνοτρόφοι,ούτε η νεολαία σου,ούτε οι δασκαλοι σου,ούτε τα παιδιά που βρέχονται και “χιονίζονται” για να σε φέρουν έναν καφέ να πιεις, ούτε οι μακροχρόνιοι άνεργοι,ούτε οι περήφανοι γονείς σου και παππούδες σου που ζουν με μια σύνταξη…που διαρκεί, όσο δύο αστραπές, Ελλάδα σε πληγωνουν όλοι αυτοί που ζουν από σενα!
  Θεέ μου,πάντα εν Σοφία εποιησας!
  Και εφ όσον εισαι Σοφός,Είσαι και Εξυπνος!
  Έδωσες στο Κατάρ, όλο το πετρέλαιο του κοσμου,αλλά έχει 40 βαθμούς Κελσίου όλη τη χρονιά και δεν έδωσες π.χ, στο Άργος Ορεστικό,ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο, αλλά παγώνουν απ τον χιονιά και την παγωνιά 8 μήνες τον χρονο!
  Απ τη στιγμή που δε φταίμε εμείς για τα χάλια μας, ολοι είμαστε αρνάκια και ανθρωπιστες και καλοί άνθρωποι και έχουμε άξιους πολιτικούς που μας εκπροσωπούν επάξια, εντός και εκτός της πατριδαςμας ,θα τα ρίξουμε όλα τα δεινά σε σενα,Εσύ, δεν τιμωρεις,αλλοι μας τιμωρούν και μας προσβάλλουν διεθνως!
  Ελλάδα ψωροκωσταινα,έτσι που σε καταντήσαμε,πόσο ακόμα θα μας κρατάς στα φτερά σου,δεν τα κλείνεις, να γκρεμοτσακιστουμε;και όσοι μείνουμε,ας αρχίσουμε να σε κτιζουμε …απ την αρχη!
  Μας σπουδάζεις Ελλάδα,μας κάνεις τρανούς,μας στέλνεις στις Αμερικες και στις Ευρώπες και εμεις;εμείς αντί να σε τιμούμε και να σε δοξάζουμε,σε ξεπουλάμε για βαρέλια πετρελαιου!!
  Το θα ελεγε ο Καζαντζάκης σήμερα το πρωί,μετά τα χθεσινα;
  ” είδα μια μέλισσα πνιγμενη στο πετρέλαιο και καταλαβα”
  Συγγνώμη Ελλάδα που σε πληγωνουνε,συγγνώμη Καζαντζάκη που σε πληγωνω …μόνον εγω!
  Ζήτω η Ελλάδα που ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης,με δομές γεμάτες χρυσό σε θυρίδες και άλλες δομές με μαύρο χρυσό σε θυρίδες,παλι!
  Καλά Χριστούγεννα Ελλάδα, όσα φώτα και να σε ανάψουν στις πλατείες σου σκοτεινή και μουντή θασαι.παλι.
  Μέσα στη Φατνη;Φως,ακομα!
  Έξω απ τη Φατνη;σκοτάδι,ακόμα!
  Δεν είμαι θρησκοληπτος,μόνο το Φως Εκείνου αναγνωριζω,μονον την Φατνη Του.
  Πολιτικούς και εκκλησιαστικους μεγαλοσχημους,ουτε εξω απ τη Φατνη,”
  θελω να περνούν,κρύβουν το Φως Της.
  ” είδα μια μέλισσα πνιγμενη στο μελι της και καταλαβα”
  Ν.Καζαντζακης
  ” Η εξουσία φθειρει”.Π.Δ.

 2. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε στην πράξη, πόσο αδιάντροπα αναξιόπιστη μπορεί να είναι η κομματική συνθηματολογία. Ανετα μπορείς να αυτοτιτλοφορείσαι «σοσιαλιστής», και να ασκείς πολιτική του πιο αχαλίνωτου καπιταλισμού. Να θριαμβολογείς ότι «οι βάσεις φεύγουν», και να έχεις μόλις υπογράψει την παραμονή των βάσεων. Να αποδείχνεται λωποδύτης του κοινωνικού χρήματος στέλεχος κομματικό επώνυμο, και ο αρχηγός να του αναγνωρίζει το «δικαίωμα να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του», με αντιρρήσεις μόνο για το πλαφόν.

  Κόπτονται να «αναβαφτίσουν» τον πασοκικό εφιάλτη, να τον καμουφλάρουν με τη λεοντή της «Κεντροαριστεράς», μήπως και αποσβεσθεί από τις συνειδήσεις το τερατώδες έγκλημα. Είναι μάλλον αναπότρεπτο να ταυτιστεί ιστορικά το ΠΑΣΟΚ με το οριστικό τέλος του Ελληνισμού. Οχι τόσο επειδή, μέσα από ένα καΐκι στο Καστελλόριζο, ο σπαραχτικά ολίγιστος αρχηγός του και πρωθυπουργός το 2010 παρέδωσε την Ελλάδα βορά στη διεθνή τοκογλυφία. Οσο, και κυρίως, επειδή η δυναμική του πασοκικού αμοραλισμού κατόρθωσε να αφομοιώσει και εξομοιώσει όλους τους συντελεστές του πολιτικού βίου στην Ελλάδα – να μεταμορφώσει τη Ν.Δ. σε «γαλάζιο ΠΑΣΟΚ» και στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ σε «κόκκινο ΠΑΣΟΚ». ΓΑΙΝΝΑΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12-11-17

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.