Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΛΚΔΜ ΣΤΙΣ 04.12.2022 

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις των ορυχείων  στο πλαίσιο του εορτασμού της Προστάτιδας των Λιγνιτωρύχων Αγίας Βαρβάρας.

2 σχόλια στο άρθρο “Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΛΚΔΜ ΣΤΙΣ 04.12.2022

  1. Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.).

    O πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε α ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου ήταν έγκλειστη, στο όνομα της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.
    Εξοργίσθηκε τόσο που την κυνήγησε εντός του πύργου με το ξίφος του για να την φονεύσει. Η Αγία κατέφυγε στα όρη, αλλά ο πατέρας της την συνέλαβε και την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα, Μαρκιανό, κατηγορώντας την για την πίστη της. Όταν ανακρίθηκε, ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό. Μετά από φρικτά βασανιστήρια σφαγιάσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.

    Η Αγία Βαρβάρα ανακηρύχθηκε ως προστάτις Αγία του πυροβολικού (1828 μ.Χ.) και των ορυχείων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.