Η μεγαλύτερη Ποντιακή λύρα στον κόσμο κοσμεί από σήμερα την τοπική κοινότητα Πενταβρύσου ΕορδαίαςΗ εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της μεγαλύτερης Ποντιακής λύρας στον κόσμο τοποθετήθηκε και θα κοσμεί την κεντρική πλατεία, ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον Ιωάννη Πασσαλίδη.

Σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν από την οικογένεια του εκλιπόντα Προέδρου της Κοινότητας Πεντάβρυσου Ιωάννη Πασσαλίδη, τα  αποκαλυπτήρια της ποντιακής λύρας το πρωί της Κυριακής, στην Πεντάβρυσο Εορδαίας.

Τη λύρα κατασκεύασε ο Νίκος Κοσμίδης και αποτελεί πιστό αντίγραφο της ποντιακής λύρας των προγόνων του εκλιπόντος Ι. Πασσαλίδη, από τον Πόντο της Μ. Ασίας. Είναι φτιαγμένη από ξύλο, έχει ύψος 6 μέτρα και 68 εκ. και με τη βάση της ξεπερνά τα 8 μέτρα. Από κοντά μπορείς να διακρίνεις όλες τις λεπτομέρειες που με μεράκι απόδωσε στο έργο ο κατασκευαστής του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του αρκετός κόσμος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Παμποντιακής ομοσπονδίας Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.