Δήμος Γρεβενών: Στην τελική τριάδα του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας βρέθηκαν τα Γρεβενά – Εκδήλωση αναγνώρισης στις Βρυξέλλες 

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχαν για μια ακόμη φορά τα Γρεβενά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς ο Δήμος Γρεβενών κατάφερε να βρεθεί στους φιναλίστ για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας 2023 (EDEN), πείθοντας με την επίσημη αίτησή του την επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα βιωσιμότητας (sustainability).

Η πρωτοβουλία EDEN, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Κομισιόν, επιβραβεύει τα καλύτερα επιτεύγματα στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού και των πρακτικών πράσινης μετάβασης σε μικρότερους προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Έτσι, στην τελική τριάδα, μεταξύ είκοσι υποψήφιων προορισμών από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρέθηκαν τα Γρεβενά (Ελλάδα), το Kranj [Κραν] (Σλοβενία) και η Λάρνακα (Κύπρος), συμμετέχοντας στην πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις Βρυξέλλες, όπου τον Δήμο Γρεβενών εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρήστος Τριγώνης.

«Πρώτοι βραβεύθηκαν οι Σλοβένοι, εμείς όμως κερδίσαμε σε εμπειρία, δικτύωση, προβολή και πάνω από όλα νέους φίλους όπως οι συνάδελφοί μας από την Λάρνακα της Κύπρου, τους οποίους προσκαλέσαμε στα φιλόξενα Γρεβενά, χτίζοντας γέφυρες αμφίδρομης επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών», τόνισε ο κ.Τριγώνης μετά το πέρας της σημαντικής αυτής πανευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.