Κοζάνη: Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συνεχίζεται με τις δράσεις «Μικροί δημότες σε κίνηση» και «Βραδιά παρατήρησης στον έναστρο ουρανό» στην κεντρική πλατεία

Δήμος Κοζάνης & CLUBE: Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συνεχίζεται με τη δράση «Μικροί δημότες σε κίνηση»
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 11.00 έως 14.00, στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Κοζάνης και το Clube.gr στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, καλούν τους μικρούς δημότες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Μικροί δημότες σε κίνηση» και να αναλάβουν δράση.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται κάθε χρόνο μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Για φέτος το ετήσιο θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι «Καλύτερες συνδέσεις» επιδιώκοντας να αναδείξει και συγχρόνως να ενισχύσει τις συνέργειες, τη δημιουργικότητα, την αφοσίωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πακέτο δράσεων που σχεδίασε η εκπαιδευτική ομάδα της playSTREAM και που θέτουν στο επίκεντρο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν εργαστήριο ρομποτικής, κατασκευές με Lego, εργαστήριο μηχανικής, επιδαπέδια παιχνίδια ενώ αποκορύφωμα της δράσης αποτελεί μία παράσταση εμψύχωσης με τίτλο «Εισπράκτορες χαράς» που ζητάει την συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας «Βραδιά παρατήρησης στον έναστρο ουρανό».

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, θα παρατηρήσουμε τον Κρόνο και τον Δία μέσα από τα τηλεσκόπια των μελών του Συλλόγου.

Χορηγός SELI / ΣΕΛΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.