Η «Γέφυρα Ζωής» για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών



Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας διαγιγνώσκονται με καρκίνο του αίματος, συνήθως λευχαιμία, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα παιδιά. Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους μόνη ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, δηλαδή ουσιαστικά κάποιων κυττάρων που μπορούμε πλέον να συλλέξουμε από το αίμα ενός δότη.

Για να γίνει αυτή η μεταμόσχευση, όμως, πρέπει να βρούμε συμβατό δότη, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως εσείς να συμμετάσχουν στην παγκόσμια και εθνική δεξαμενή ως εθελοντές πρόθυμοι να δωρίσουν ζωή.

Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτέμβρη γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα εθελοντή Δότη μυελού των Οστών. Ο σύλλογος μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό, θα βρίσκεται αύριο Κυριακή 18/9/2022 από τις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία όπου θα ενημερώνει για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και θα εγγράφει νέους δωρητές που θα δίνουν δείγμα σάλιου.

Μην το αναβάλετε. Μπορεί η ζωή ενός ασθενή να βρίσκεται στα χέρια σας.

Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες

Για το Δ.Σ.
Αν. πρόεδρος                            Γ. Γραμματέας
Σιδερίδης Δημήτριος              Βόμβα Σοφία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.