Ξεκίνησε το Manakia Film Festival of Fine Arts στα Γρεβενά – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων



To Φεστιβάλ ταινιών Μανάκια, είναι αφιερωμένο στις Καλές Τέχνες και διεξάγεται στα Γρεβενά και την Αβδέλλα Γρεβενών τον Σεπτέμβριο.

Οι αδελφοί Γιαννάκης και Μίλτος Μανάκια αποτελούν τους πρώτους κινηματογραφιστές στην ιστορία των Βαλκανίων. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή τους στην ιστορία του κινηματογράφου και της φωτογραφίας, καθώς άφησαν πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό έργο. Οι πρώτες τους ταινίες γυρίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό τους, την ξακουστή Αβδέλλα Γρεβενών, τόπο γέννησης και καταγωγής των αδελφών Μανάκια.

Το Φεστιβάλ Μανάκια, φιλοδοξεί να γίνει ένας θεσμός ανταλλαγής δημιουργικών ιδεών, να δώσει κίνητρα και να προάγει τις Καλές Τέχνες στον πολιτιστικό και δημιουργικό κόσμο. Τις ημέρες του φεστιβάλ διοργανώνονται παράλληλα με τις προβολές, εργαστήρια θεωρίας και πράξης στην Τέχνης της Φωτογραφίας και του Κινηματογράφου, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες και masterclasses σχετικά.

Πλαισιώνεται από δράσεις φυσιολατρικής ψυχαγωγίας και πολιτιστικής γνωριμίας της ευρύτερης περιοχής των Γρεβενών. Μια περιοχή που αποτελεί διεθνή προορισμό και είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους των τεχνών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.