Metaverse, online gaming και όλες οι digital τάσεις για το 2022



Πηγή φωτογραφίας: Sean Do – Unsplash 

Ζούμε σε μία ψηφιακή εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα, ειδικά στο κομμάτι της τεχνολογίας και της ψηφιακής επικοινωνίας. Πριν από μερικά χρόνια έννοιες όπως το Virtual Reality φαντάζαν ουτοπικές, ενώ πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων χρηστών στο διαδίκτυο. Τα τελευταία 3 χρόνια μάλιστα έχουν συντελεστεί άλματα στον κλάδο των νέων τεχνολογιών και σε αυτό καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η πανδημία του κορονοϊού και οι ειδικές συνθήκες που επέφερε στην καθημερινότητα μας.

Πώς προβλέπεται ωστόσο να είναι το 2022 και ποιες είναι οι digital τάσεις που διαφαίνεται πως θα κυριαρχήσουν φέτος; 

Το gaming στην κορυφή 

Και το 2022 το online gaming θα παραμείνει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της τεχνολογίας, με ολοένα και περισσότερους χρήστες άλλωστε να περνούν ώρες ατελείωτες παίζοντας Play Station, Xbox, Nintendo ή γενικότερα παιχνίδια και φρουτακια online σε άλλες πλατφόρμες στο διαδίκτυο. Το νέο τοπίο μάλιστα που διαμορφώνεται στην αγορά θέλει τους χρήστες να επενδύουν στα διαδικτυακά παιχνίδια μιας και από αυτά πλέον μπορούν να βγάλουν ακόμη και ένα σημαντικό εισόδημα. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα online games που δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να συγκεντρώνουν πόντους τους οποίους στη συνέχεια εξαργυρώνουν σε κρυπτονομίσματα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δημοτικότητα που γνώρισε το 2021 η σειρά Squid Game του Netflix, που κατά πολλούς περιγράφει το πως θα είναι η ανθρωπότητα σε μερικά χρόνια. Οι ειδικοί ωστόσο κρούουν το κουδούνι του κινδύνου λόγω του βίαιου περιεχομένου και των περιστατικών μίμησης που προκαλούν τέτοιου είδους προγράμματα και εφιστούν την προσοχή όλων. 

Το Facebook και το Meta

Σίγουρα όταν στα τέλη του 2021 ο CEO του Facebook, Mαρκ Zάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως το Facebook μετονομάζεται σε Meta και πως το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης επενδύει στο Metaverse, κανείς δεν περίμενε πως μέσα σε λίγο διάστημα θα έμπαιναν οι βάσεις για την επόμενη ημέρα των social media. Το Metaverse είναι η νέα τάση που θα κυριαρχήσει σύμφωνα με τους αναλυτές το 2022, με ολοένα και περισσότερα brands να επενδύουν σε αυτό τον νέο ψηφιακό κόσμο. Πρακτικά, το Metaverse είναι ένας νέος κόσμος που δημιουργείται στον οποίο οι χρήστες θα διαθέτουν avatar και θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Virtual Reality αλλά και την επαυξημένη πραγματικότητα για να διασκεδάζουν, να ενημερώνονται, και να εργάζονται. Προς το παρόν, μιας και το όλο εγχείρημα βρίσκεται στα βρεφικά του στάδια μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν σχετικά με το πως θα μοιάζει όλη αυτή η εμπειρία, ωστόσο το 2022 είναι σίγουρο πως θα πάρουμε μία «γερή» δόση από Metaverse. 

Κρυπτονομίσματα 

Εάν κάτι αναμένεται να αποτελέσει «hot news» και το 2022 είναι σίγουρα τα κρυπτονομίσματα. Πριν από μερικούς μήνες όταν ακούγαμε τη λέξη κρυπτονομίσματα το μυαλό μας πήγαινε αυτομάτως στο bitcoin, ωστόσο πλέον υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχες επιλογές. Μάλιστα, στο εξωτερικό, υπάρχουν εταιρίες που πληρώνουν το προσωπικό τους με κρυπτονομίσματα αλλά και καταναλωτές που επενδύουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά σε αυτή τη νέα ψηφιακή τεχνολογία που διαμορφώνεται. Στην Ελλάδα μπορεί το Χρηματιστήριο να μην «ασχολείται» ενεργά προς το παρόν με τα κρυπτονομίσματα, ωστόσο στο εξωτερικό οι μετοχές τους γνωρίζουν μεγάλες διαβαθμίσεις γεγονός που κάνει πολλούς να παραμένουν επιφυλακτικοί. Ωστόσο τα κρυπτονομίσματα επεκτείνονται με ταχύτατους ρυθμούς και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να μας απασχολούν έντονα και το 2022. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.