Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης σε  συνεδρίαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας



    Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία για το τρέχον έτος συνεδρίαση του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Παρευρεθήκαν, ύστερα από πρόσκληση, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ Τσεβεκίδης Χαράλαμπος και ο Εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο κ Τσαρίδης Ελευθέριος. Την ειδική αυτή συνεδρίαση παρακολούθησαν με τηλεδιάσκεψη όσα μέλη του ΟΕΕ το επιθυμούσαν.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν μια καλή ευκαιρία για υπεύθυνη και ψύχραιμη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τα νεότερα δεδομένα που διαθέτει η επιστήμη στον αγώνα για την αντιμετώπισή της. Ο εμβολιασμός παραμένει το βασικό όπλο για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση συνεχίστηκε με θέματα που αφορούν στη Δυτική Μακεδονία όπως η  πληρότητα της παρεχόμενης υγειονομικής κάλυψης στους πολίτες από τα δημόσια Νοσοκομεία της περιοχής. Κοινή διαπίστωση ότι το Νοσοκομείο Κοζάνης δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές, ειδικά όσον αφορά στις κτιριακές του υποδομές και τη χωροθέτησή του (στον πυκνό πολεοδομικά ιστό της πόλης).

Επιπλέον τους συνέδρους απασχόλησε η προοπτική της Σχολής Επιστημών Υγείας  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, ως επιστημονικός φορέας, έχει συγκεκριμένες, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες  προτάσεις για την ανάπτυξη της Σχολής.

Τέλος, έγινε αναφορά στη δυνατότητα πραγματοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της Υγείας στο πλαίσιο και της μεταβατικής φάσης της Οικονομίας στην Περιφέρεια.  Ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών Υγείας προβλέπεται ως  ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους τις επόμενες δεκαετίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τοπική διοίκηση του ΟΕΕ ευχαριστεί θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για την ανταπόκριση και υποστηρίζει όλες τις δράσεις του για την ενημέρωση και προστασία των συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος και η Τοπική Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού τμήματος του ΟΕΕ εύχεται στους Οικονομολόγους και όλους τους Δυτικομακεδόνες καλές γιορτές με υγεία και ένα καλύτερο 2022!

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Κοεμτζόπουλος 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης σε  συνεδρίαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΛΕΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.