Ξεμπλόκαρε το έργο του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων της Εορδαίας – Εντάχθηκε έργο επεξεργασίας λυμάτων στο Δήμο ΠρεσπώνΜετά από επίμονες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας και τη ΔΕΥΑΠ εγκρίθηκε εκ νέου η διακήρυξη του υποέργου «Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων περιοχής κόμβου ΑΕΒΑΛ σε Ε.Ε.Λ. Πτολεμαΐδας».

Ολόκληρο το έργο που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκ ευρώ μεταφέρθηκε από την αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΠ στην Δ.Τ.Ε της Π.Ε. Κοζάνης, σε συνεννόηση των δύο φορέων και του Δήμου Εορδαίας, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση πολλών δυσκολιών που υπάρχουν.

Το πρώτο υποέργο που εγκρίθηκε είναι συνολικού προϋπολογισμού 853.200,00 €, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και οι εγκρίσεις των άλλων δύο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το συγκεκριμένο έργο είναι το σημαντικότερο αυτή την περίοδο, όσον αφορά τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος και η Περιφερειακή Αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή για να ξεκινήσει και να αποπερατωθεί.

Με απόφαση επίσης του Περιφερειάρχη εντάχθηκε στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας η Πράξη «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Μικρολίμνης – Καρυών Δήμου Πρεσπών.

Το έργο αφορά στην κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αστικών αποβλήτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Μικρολίμνης και Καρυών-Οξυάς του Δ. Πρεσπών.

Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται στις 405.468,89 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η Περιφερειακή Αρχή δίνει έμφαση στην υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, στην προσπάθεια της να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και να διασφαλίσει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.