Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση μπροστά στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ για τις αυξήσεις στην τιμή της τηλεθέρμανσης και του νερού



Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΣΕΕΕΝ την Πέμπτη 23/12/2021 μπροστά στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ όπου θα συνεδρίαζε το Διοικητικό της Συμβούλιο για να αποφασίσει υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή της τηλεθέρμανσης κατά 43% και στο νερό αυξήσεις που φτάνουν το 10%.

    Στο κύμα ακρίβειας του τελευταίου διαστήματος σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που τσακίζει τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, μετά τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος έρχονται να προστεθούν και οι αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό μετατρέποντάς τα σε πανάκριβα εμπορεύματα.

    Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν με συνθήματα την αντίθεση τους ενάντια σε οποιαδήποτε αύξηση.

    Τελικά  η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης που δείχνει την ενοχή τους και την ανησυχία τους μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις.

    Τα σωματεία ανανέωσαν το ραντεβού τους για κινητοποίηση  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα επικυρωθούν οι αυξήσεις. Δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραπλανηθούν από πληροφορίες που λένε ότι στο Δημοτικό συμβούλιο θα ψηφιστούν τελικά μικρότερες αυξήσεις. Κάτι που δείχνει ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός ώστε να περάσουν οι αυξήσεις με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. 

    Το επόμενο διάστημα τα σωματεία θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του λαού, για την οργάνωση του αγώνα των σωματείων εναντία στη πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή. 

Διεκδικώντας :

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Να μειωθούν παραπέρα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Καμία διακοπή σε φτωχά εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά,. Να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς.
  • Να γίνει διαγραφή χρεών ανέργων, απόρων χαμηλόμισθων,  χαμηλοσυνταξιούχων που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν.
  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική ενέργεια για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
  • Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στην ΔΕΥΑΚ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.