Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016



Βελτίωση οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής, δημιουργία ειδικής μονάδας οδοντοθεραπείας ΑΜΕΑ, αξιοποίηση αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, μετατροπή του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος, ωρίμανση μελετών από την ΑΝΚΟ

Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Δαδαμόγια Κατερίνα στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν εντάξεις των έργων βελτίωσης των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αφορούν στις προσβάσεις σε επιχειρήσεις των Δήμων Βελβεντού,  Βοΐου και Σερβίων , με τους προϋπολογισμούς των έργων να ανέρχονται σε 267.826,09 €, 4.343.500,00 € και 4.819.000,00 € αντίστοιχα.

Η υλοποίηση των έργων γίνεται από την Περιφέρεια, με Προγραμματική Σύμβαση με τους οικείους Δήμους, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται κατά 85% από την Περιφέρεια και κατά 15% από τους Δήμους.

Η Περιφερειακή Αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και εντάσσει προς χρηματοδότηση έργα που θα προσδώσουν μείωση λειτουργικών εξόδων και  αύξηση της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Έγκριση ένταξης έλαβε επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση η πρόταση «Δημιουργία – Λειτουργία Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας με δυνατότητα παροχής οδοντιατρικής θεραπείας για ΑΜΕΑ υπό γενική αναισθησία» προϋπολογισμού 25.000,00 €. Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου Οδοντιατρείου για ΑΜΕΑ στην Δυτική Μακεδονία και στοχεύει στο να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες περίθαλψης για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, εντάχθηκε η πρόταση «Έρευνα αξιοποίησης αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, ως συστατικών για την παρασκευή αντισηπτικών χεριών και άλλων καινοτόμων εφαρμογών», προϋπολογισμού 31.000,00 €, η οποία θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει στην επιστημονική τεκμηρίωση της χρήσης παραγώγων αρωματικών φυτών σε καινοτόμα προϊόντα υγιεινής και κοσμετολογίας.

Τέλος, εγκρίθηκε η ένταξη της  πρότασης «Υποστήριξη ωρίμανσης έργων της έδρας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 92.327,80 € και του έργου «Εργασίες μετατροπής του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων» ύψους 207.620,00 €. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.