Η Δυτική Μακεδονία πρέπει να γίνει προορισμός! Άρθρο του Χάρη Κάτανα



Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το μανιτάρι, ένα ακόμη προϊόν του τόπου μας κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» που έγινε στη Θεσσαλονίκη από τις 12 μέχρι 14 Νοεμβρίου 2021. Επιχειρήσεις των Γρεβενών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γαστρονομίας και ειδικότερα στην παρασκευή ποικιλίας ξεχωριστών μανιταροπροϊόντων, προέβαλαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο του Δήμου Γρεβενών.

Η παραγωγή και η μεταποίηση των μανιταριών είναι ένας επαγγελματικός κλάδος όπου μπορεί κάνει τα Γρεβενά να ξεχωρίσουν, όχι μόνο σε περιφερειακό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Η γνώση, το μεράκι και η όρεξη για δουλειά από τους ανθρώπους της περιοχής αναμφίβολα υπάρχει. Η περαιτέρω οικονομική στήριξη μέσα από στοχευμένα προγράμματα προσαρμοσμένα στα δεδομένα της εποχής, αλλά και η σοβαρή διαφήμιση του τόπου και των προϊόντων του, είναι απαραίτητα. Πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος, καθώς έχει τα βασικά χαρακτηριστικά που απαιτεί η εποχή για να υπάρξει οικονομική άνθιση. Τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Ο νομός Γρεβενών μπορεί να συμβάλει σε αυτό καθώς ξεχωρίζει για τα προϊόντα του, αλλά και για την εμπειρία των ανθρώπων του στο χειμερινό τουρισμό. Έχουμε την χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πακέτο αγροτουρισμού όπου δύσκολα συναντά κανείς σε αλλά μέρη της χώρας. Η πανδημία νομοτελειακά θα τελειώσει. Η νέα εποχή πρέπει να μας βρει έτοιμους ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες όπου δημιούργησε η παρατεταμένη κρίση με αποκορύφωμα την πανδημία.

Κάθε νομός στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Μπορούμε να κάνουμε την γεωγραφική διαφορετικότητα της περιοχής μας πλεονέκτημα. Η Δυτική Μακεδονία μας πρέπει να γίνει προορισμός!

Χάρης Κάτανας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.