ΑΝΚΟ: Παράταση υποβολής προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα για την Αειφόρο Ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020



Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Ενδιάμεσος Φορέας του ΕΠΑλΘ 2014-2020, ανακοίνωσε την με αρ.πρωτ.: 4353/241/YSG/1-11-2021, 1η Τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER για τις ΠΕ Κοζάνης και Γρεβενών.

Ειδικότερα η τροποποίηση αφορά:

  • Παράταση της ημερομηνίας λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα: 15.00 από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα: 15.00 που ίσχυε.
  • Επικαιροποίηση του πίνακα των ΚΑΔ κρατικών ενισχύσεων με την προσθήκη και νέων ΚΑΔ.
  • Υποβολή του ψηφιακού φακέλου σε USΒ stick ή σε cd.

Επισημαίνεται ότι η πρόσκληση αφορά :

α) αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους και 

β) μη αλιείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 647.882,00 €

Δύναται να χρηματοδοτηθούν:

  • παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια,  
  • επενδυτικές προτάσεις μεταποίησης  προϊόντων αλιείας, 
  • επενδύσεις για τη βελτίωση της υγείας, της υγιεινής, της ασφάλειας και των εργασιακών συνθηκών για τους αλιείς, 
  • αντικατάσταση κύριων ή βοηθητικών κινητήρων σκαφών μέχρι 12 μέτρα,
  • επενδύσεις για εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας,
  • επενδύσεις και σε νέους επιπρόσθετους ΚΑΔ στον τομέα του τουρισμού, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της εστίασης και των υπηρεσιών.

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr) και προϋποθέτει να έχει προηγηθεί η διαδικασία απόκτησης προσωπικών κωδικών πρόσβασης από τον δυνητικό δικαιούχο.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή στο ΠΣΚΕ, οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών να υποβάλλουν (ή να αποστείλουν με ταχυδρομείο ή ταχυμεταφορά) στην ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., τον φυσικό φάκελο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αναλυτική πρόσκληση.

Η Πρόσκληση με τα Παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό και  βοηθητικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΝΚΟ www.ankoleader.gr 

Περιοχή εφαρμογής των δράσεων της πρόσκλησης, είναι η ακόλουθη:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ KOINOTHTA
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Αιανής
Ρυμνίου
Σταυρωτής
Αμυγδαλέας
Ανατολής
Καισαρειάς
ΔΗΜΟΣ

ΣΕΡΒΙΩΝ

Σερβίων
Αυλών
Βαθυλάκκου
Γουλών
Ιμέρων
Αύρας
Νέας Καστανιάς
Κρανιδίων
Μεσιανής
Νεράιδας
Πλατανορρεύματος
Ροδίτη
Κουβουκλίων
ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Βελβεντού
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Νησίου
Δίπορου
ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ Παλιουριάς
Παναγίας
Καρπερού
Δήμητρας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.