Στολές κρεοπώλη: Γιατί είναι απαραίτητες για την ασφάλεια και την υγιεινή της επιχείρησης



Σε ορισμένα επαγγέλματα, η προστατευτική ένδυση είναι απαραίτητη για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης, οπότε η σωστή επιλογή της είναι βασικό θέμα που πρέπει να προσέξετε. Ακριβώς όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους σεφ με ποδιές, το ίδιο ακριβώς πρέπει να συμβαίνει και με τους κρεοπώλες.

Οι στολές κρεοπώλη είναι ειδικά κατασκευασμένες, έτσι ώστε να παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής χάρη στα υλικά τους, τα οποία βγαίνουν σε μια μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Οι ειδικοί στην επαγγελματική ένδυση από το ηλεκτρονικό κατάστημα Medica Hellas μας εξηγούν ποιες ακριβώς είναι οι ιδιότητες των υλικών στις στολές κρεοπώλη και σε τι ακριβώς χρησιμεύουν.

Υλικά στις στολές κρεοπώλη

Οι στολές κρεοπώλη είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά, έτσι ώστε να καθαρίζονται εύκολα και να έχουν τη μέγιστη αντοχή και άνεση. Το συνηθέστερο υλικό είναι το βαμβάκι, το οποίο χαρακτηρίζεται από απαλή αίσθηση και ανθεκτικότητα, ενώ συχνά συνδυάζεται με πολυεστέρα, έτσι ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερη αντοχή και να μην χρειάζεται σιδέρωμα. Η ποδιά από 100% πολυεστέρα είναι μία ακόμη επιλογή, έχει όμως το μειονέκτημα ότι δεν προσφέρει την απαλή αίσθηση του βαμβακιού. Τέλος, το νεοπρένιο είναι ένα καινοτόμο υλικό, το οποίο προσφέρει τη μεγαλύτερη αντοχή στη βαριά χρήση, όμως υστερεί στη μαλακή αίσθηση και την άνεση, ειδικά μετά από πολλές ώρες εργασίας.

Πλεονεκτήματα στολών κρεοπώλη

Οι στολές κρεοπώλη παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα για την καθημερινότητα του εργαζομένου:

  • Αντιμικροβιακή προστασία: Η επιφάνεια της στολής προσφέρει προστασία ενάντια στα μικρόβια. Έτσι, αφενός αν κάποια ίνα της στολής καταλήξει στο νωπό κρέας, δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί κάποιο επικίνδυνο μικρόβιο. Αφετέρου και σημαντικότερο, η στολή προστατεύει το προσωπικό από τη μετάδοση ασθενειών από το ωμό κρέας, κάτι που χωρίς αυτή είναι πιθανό να συμβεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει μικρόβια που βρίσκονται στο ωμό κρέας, όπως η σαλμονέλα, να μεταφερθούν στα ρούχα και από εκεί στον οργανισμό του ατόμου που εργάζεται στο κρεοπωλείο.
  • Εύκολος καθαρισμός: Η στολή κρεοπώλη είναι λογικό να λερώνεται εύκολα και μάλιστα με δύσκολους λεκέδες, όπως το αίμα. Τα υλικά τους είναι ειδικά επεξεργασμένα, ώστε να μην απορροφούν τους λεκέδες. Επιπλέον, είναι ανθεκτικά, έτσι ώστε να μπορούν να πλένονται ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι στολές κρεοπώλη υψηλής ποιότητας αντέχουν συχνά πλυσίματα ακόμα και σε θερμοκρασίες 90 βαθμών Κελσίου χωρίς να καταστρέφονται.
  • Άνεση και ευκολία κινήσεων: Καθώς η στολή αφήνει ελεύθερα τα χέρια, παρέχει πλήρη ελευθερία κινήσεων στον εργαζόμενο. Επιπλέον, προστατεύει χωρίς να ζεσταίνει χάρη στα υλικά που αφήνουν το σώμα να αναπνέει και απορροφούν τον ιδρώτα.

Μπορείτε να δείτε όλες τις στολές κρεοπώλη του Medica Hellas σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων για όλα τα γούστα, αλλά και σε πολύ προσιτές τιμές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.