Οι καλλιεργητές του κρόκου έπιασαν δουλειά για τη συγκομιδή του «μοβ χρυσού» από τα χωράφια, τον διαχωρισμό του λουλουδιού από τους στήμονες του κρόκου και την αποξήρανσή τους με φυσικό τρόπο, έως την τελική διάθεσή του στην παγκόσμια αγορά.
Οι καιρικές συνθήκες φέτος βοήθησαν περισσότερο από προηγούμενες χρονιές αν και οι πολυπόθητες βροχοπτώσεις ήρθαν λίγο αργότερα, ενώ η φετινή παραγωγή αναμένεται να είναι αρκετά ικανοποιητική.
Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από τα κροκοχώραφα της Κοζάνης:
Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR