Βίντεο: Στην Π.Ε. Φλώρινας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΜακεδονίαςΤην Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκαν το πρωί της Πέμπτης 14/10/2021 ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν στις περιοχές της Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι του κορωνοϊού (covid-19).

Το πρόγραμμα περιελάβανε σύσκεψη, υπο τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειου Αμπα, του Δημάρχου Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, εκπροσώπων των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας και λοιπών φορέων της Π.Ε. Φλώρινας  (Μονάδων Υγείας, Ιατρικούς, σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας  κλπ.), κατά την οποία συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και δράσεις για την εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την επιδημιολογική εικόνας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, την επιτυχή λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, με στόχο την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (covid-19).

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε την ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού της χώρας και τόνισε την ανάγκη επίτευξης του στόχου του γενικού εμβολιασμού του πληθυσμού σε ποσοστό 70%. Επίσης ανάδειξε την ουσιαστική συμβολή των φορέων προς αυτή τη κατεύθυνση, με παραινέσεις προς τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι.  

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της Εθνικής Εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού (covid-19) και στη προσπάθεια διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας όλων υγειονομικών μονάδων. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς για την αυταπάρνηση και την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση οι οποίοι εξέθεσαν απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις γύρω από τον χώρο της υγειονομικής φροντίδας και των εμβολιασμών, ενώ εκφράστηκε η από κοινού πεποίθηση ότι η υγειονομική μάχη θα κερδηθεί.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.