«COVID-19 και Εμβολιασμοί»: Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ, τα ΕΚΦΕ και τα ΚΠΕ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει σύγχρονη από απόσταση (webinar) επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «COVID-19 και Εμβολιασμοί» την Πέμπτη 21/1/2021 και ώρες 18:00 – 20:00.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προσέγγιση βασικών θεμάτων που αφορούν στην COVID-19, στον SARS-CoV-2 και στους προβληματισμούς που υπάρχουν σχετικά με τα εμβόλια, καθώς και η παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για τους εμβολιασμούς που μπορεί να αξιοποιηθεί στις σχολικές μονάδες.

Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής εκδήλωσης περιλαμβάνει τις ενότητες:

– «Πανδημίες, εμβόλια, αλήθειες και μύθοι», Δρ. Ιωάννης Σαΐνης, Βιολόγος, ΕΔΙΠ Σχολής Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

– «Εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις για την προσέγγιση της έννοιας του εμβολιασμού», Δρ. Ελευθερία Παπαδέλη, Βιολόγος, Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Κοζάνης

Στην επιμορφωτική εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες που ενδιαφέρονται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/y5654pqt μέχρι την Τετάρτη 20/1/2021, ώρα 15:00.

Για την υλοποίηση της επιμορφωτικής εκδήλωσης θα αξιοποιηθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom. Ο σύνδεσμος για την παρακολούθησή της θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε στην αίτηση συμμετοχής.

6 σχόλια στο άρθρο “«COVID-19 και Εμβολιασμοί»: Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

 1. Πώς η FDA ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer COVID σε χρόνο μηδέν 21 Δεκεμβρίου 2020 ZOUGLA gr

  Η FDA και ο 87χρονος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Δρ. Άρνολντ Μόντο, πρώην σύμβουλος σε μια από τις εταιρείες που έκαναν το εμβόλιο, συμπίεσαν τη χρονική διάρκεια της συνεδρίασης, ακύρωσαν κάθε δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης, και με διαρκείς παρεμβάσεις στους ερωτώντες, ανάγκασαν τα μέλη της Επιτροπής να ψηφίσουν «υπέρ» ή «κατά», χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να καταθέσουν και ψηφίσουν τυχόν βελτιώσεις του κρινόμενου εμβολίουmRNA.
  Στο τέλος, η Επιτροπή ψήφισε με 17 υπέρ, 4 κατά και 1 αποχή να συστήσει στην FDA την χορήγηση
  «άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης » [τουτέστιν, πειραματικής] του «εμβολίου»
  που παρασκευάστηκε από την αμερικανική Pfizer και σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech.

  1. H επιχείρηση εμβολιασμού έχει την επωνυμία ‘’Ἐλευθερία’’. Συνεπώς μου δίνει το δικαίωμα επιλογής. Δεν την βλέπω !

 2. Τὰ ἐμβόλια κατὰ τοῦ covid-19 προέρχονται ἀπό ἀνθρώπινα ἐμβρυικὰ κύτταρα (ἐκτρώσεις), τὰ ὁποῖα λήφθηκαν ἀπὸ τὸ νεφρὸ ἑνὸς ὑγιοῦς θήλεως ἐμβρύου. Πῶς διατηρεῖται μέχρι σήμερα ἡ κυτταρικὴ αὐτὴ σειρά HEK 293 , ἀπὸ τὸ ἔμβρυο ποῦ ἐκτρώθηκε, πρὶν πενήντα περίπου χρόνια;

  Tὸ ‘’Ἰσραηλινὸ Ἰνστιτοῦτο, η Κίνα και το Ἰνστιτοῦτο Ἰατρικῆς ἔρευνας John – Paul ΙΙ, στὶς ΗΠΑ, χρησιμοποιούν μὴ ἀνθρώπινες κυτταρικὲς σειρές.

 3. Jonathan Sumption, πρώην δικαστὴς ανώτατου δικαστηρίου της Βρετανίας: “Τα μέτρα γιὰ τον Covid θα θεωρηθούν ως «μνημείο συλλογικής υστερίας και ανοησίας» ”
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ;
  Η Επιστημονική κοινότητα πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως, βρίσκεται σε μία μεγάλη σύγκρουση απόψεων, ως προς τις στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν γιά την καταπολέμηση του ιού. Ένα πλήθος από καταξιωμένους Ἕλληνες επιστήμονες, είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με το μέτρο του καθολικού lockdown. Το θεωρούν μη αποτελεσματικό και καταστροφικό. Προτείνουν διαφορετικά στοχευμένα μέτρα, τα οποία –ισχυρίζονται- πως θα σώσουν πραγματικά ζωές.
  Και αυτοί είναι ειδικοί. Και αυτοί παρουσιάζουν σοβαρότατα στοιχεία. Και αυτοί πρέπει να ακουστούν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείονται από τα ΜΜΕ ή και να στοχοποιούνται αυτοί οι επιστήμονες, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούν με την «τελική κουβέντα» της κυβέρνησης.
  Είναι η Επιστήμη σε πολιτική ομηρία ;

 4. Ὀδυσσέας Ἐλύτης
  ‘’Βλέπω τὴ βία νὰ ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω ἀπὸ ἄνομες συμμαχίες καὶ προσυμφωνημένες ὑποδουλώσεις. Δὲν θὰ πρόκειται γιὰ τοὺς φούρνους τοῦ Χίτλερ ἴσως, ἀλλὰ γιὰ μεθοδευμένη καὶ οἰονεῖ ἐπιστημονικὴ καθυπόταξη τοῦ ἀνθρώπου. Γιὰ τὸν πλήρη ἐξευτελισμό του. Γιὰ τὴν ἀτίμωσή του.’’

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.