Κοζάνη Τόπος να Ζει: «Αίτημα για την διεξαγωγή έκτακτου Δ.Σ. – Να δοθεί το μήνυμα της έντονης κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας»



Κα Πρόεδρε,

Από χθες 18-12-2020 η Π.Ε. Κοζάνης τελεί υπό το καθεστώς ενός πολύ σκληρού Lockdown ως αποτέλεσμα της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων του COVID – 19. Υπενθυμίζουμε παράλληλα ότι η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 16 Οκτ 2020 και ήταν η πρώτη περιοχή που εντάχθηκε σε αυτό.

Μετά από 2 μήνες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων η νέα επέκταση αυτών σε ένα πιο αυστηρό καθεστώς και ενώ σε όλη σχεδόν την υπόλοιπη χώρα διαφαίνεται αποκλιμάκωση της πανδημίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα τραγικό χτύπημα για την τοπική μας οικονομία και κοινωνία. Δυστυχώς, οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα είναι καταστροφικές για πολλούς κλάδους της τοπικής μας οικονομίας. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των εκθετών λαϊκών αγορών που ενημερώθηκαν μια μόλις ημέρα πριν την διεξαγωγή της μεγαλύτερης λαϊκής αγοράς της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται γι αυτούς αλλά και του εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης αφού συν τοις άλλοις αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, διαλύοντας τις όποιες ελπίδες για την έστω και περιορισμένη κίνηση στην τοπική μας αγορά.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν προϋπάρχοντα προβλήματα (ανεργία, απολιγνιτοποίηση, πρώτο κύμα πανδημίας, κ.λ.π) ώστε να κατανοήσει κανείς ότι στην περιοχή δημιουργείται μια πραγματικά εκρηκτική κατάσταση με πολύ σοβαρές συνέπειες για όλους.

Αντιλαμβανόμαστε πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι υπέρτατη ευθύνη και υποχρέωση, πλην όμως και δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται επιβάλλεται να υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων μας. Κυρίως βέβαια των τοπικών φορέων που φέρουν την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να προχωρήσετε στην σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα ώστε:

Να δοθεί το μήνυμα της έντονης κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, της συσπείρωσης και της μέγιστης ανάδειξης του θέματος, αλλά κυρίως να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινωνίας συνολικά.

Προτείνουμε να κληθούν επίσης όλοι οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της περιφέρειας και των υπόλοιπων Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή η στιγμή δεν είναι ώρα της απόδοσης ευθυνών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά η στιγμή οργανωμένα και συντονισμένα να αντιδράσουμε και να στηρίξουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Συμφωνούμε πιστεύουμε όλοι ότι, αν μετά την εφαρμογή των σκληρών περιοριστικών μέτρων, δεν υπάρξει ένα πακέτο στήριξης της τοπικής μας οικονομίας άμεσα, οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.

Με τιμή
Για την
Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοζάνη Τόπος να Ζει: «Αίτημα για την διεξαγωγή έκτακτου Δ.Σ. – Να δοθεί το μήνυμα της έντονης κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.