Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για το μέλλον της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαΐδα



Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ. «Ανησυχία για το μέλλον της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαΐδα»

Κύρια και κύριοι Υπουργοί,

Κάτοικοι της Πτολεμαΐδας μετά από επικοινωνίας τους μαζί μας, διακεκριμένοι επιστήμονες της Εορδαίας, καθώς και η Δημοτική Αρχή της πόλης, με αναρτήσεις τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε., εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για το μέλλον της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην πόλη τους. Όπως μας τόνισαν οι ως άνω, στα πλαίσια της «δίκαιης μετάβασης» στην μεταλιγνιτική εποχή στην περιοχή τους, η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων άμεσα και πρωτίστως, να αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσες σχετικές υποδομές, στην πρωτεύουσα της Εορδαίας. Ζητούν οι ως άνω, την κτηριακή αναβάθμιση και κτηριακή επέκταση της συγκεκριμένης πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής, ενώ εκφράζουν μια πικρία για τον παραγκωνισμό της πόλης τους, όσον αφορά στην ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στα γεωγραφικά της όρια, ή έστω, πέριξ αυτής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, κατά το μερίδιο ευθύνης σας αναλογεί, προκειμένου για την κτηριακή αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας της Πτολεμαΐδας;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.