Υλοποίηση της προσφοράς της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας σε Νοσοκομεία, σε ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην πανδημίαΟι εκπ/κοί της Α/θμιας Εκπ/σης στην πρώτη γραμμή! Υλοποίηση της προσφοράς της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας σε Νοσοκομεία, σε ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην πανδημία.

Η απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη διάθεση του ποσού των 100.000 ευρώ για την αγορά υγειονομικού υλικού, πολύ μεγάλης σημασίας, για την ενίσχυση νοσοκομειακών μονάδων στον αγώνα κατά της φονικής πανδημίας του ιού COVID-19, λήφθηκε στις 31 Μαρτίου 2020, στηριγμένη στην ομόθυμη βούληση όλων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας. Αποτελεί, άλλωστε, βασικό χαρακτηριστικό του κόσμου της εργασίας, το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων ανεξάρτητα των δύσκολων καταστάσεων που, ενδεχόμενα, αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., υλοποιώντας την απόφασή του, διέθεσε τελικά, το ποσό των 101.651 ευρώ, το οποίο προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών του, οι οποίες αποτελούν το μοναδικό έσοδό της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, για την ενίσχυση τεσσάρων νοσοκομείων της Χώρας με υγειονομικό υλικό το οποίο υπέδειξαν τα ίδια τα νοσοκομεία, ως εξής:

1. Νοσοκομείο Πάτρας: 1 φορητός αναπνευστήρας 9.500 ευρώ, 3 συσκευές υψηλής ροής 7.350 ευρώ, 1 Θερμική κάμερα ανίχνευσης πυρετού + καταγραφικό 7.001 ευρώ. Σύνολο 23.851 ευρώ.

2. Θριάσιο Νοσοκομείο: 3 φορητοί αναπνευστήρες 21.000 ευρώ, 1 συσκευή διαθερμίας 6.500 ευρώ. Σύνολο 27.500 ευρώ .

3. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: 7 κλίνες ΜΕΘ Χ 2.200 15.400 ευρώ, 1 Πλυντήριο Απολύμανσης 9.900 ευρώ. Σύνολο: 25.300 ευρώ.

4. Νοσοκομείο Σωτηρία: 1 Σύστημα ηλεκτροκαυτηρίας 21.000 ευρώ, 1 Βρογχοσκοπικός καθετήρας 4.000 ευρώ. Σύνολο 25.000 ευρώ.

Συνολική αξία: 101.651 ευρώ.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνει, για μια ακόμη φορά, αισθήματα ευγνωμοσύνης στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όλης της Χώρας, που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος μάχονται άοκνα για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας, σε συνθήκες ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό και υλικό, ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Υγείας.

Η Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσει να συνδράμει έμπρακτα στη στήριξη των νοσοκομείων, ιδιαίτερα στο κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα, που η πορεία εξέλιξης της πανδημίας δημιουργεί έντονη ανησυχία σε όλη την κοινωνία αποτελώντας μια διαρκή απειλή για την υγεία όλων μας.

Κωτούλας Αθανάσιος
Πρόεδρος του Συλλόγου
Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υλοποίηση της προσφοράς της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας σε Νοσοκομεία, σε ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην πανδημία

 1. Στέλιος συν/χος εκπ/κός

  - Edit

  Απαντήστε

  Συγχαρητηρια!
  Ευγε!αξια η προσφορα σας!η ανθρωπια σας!
  Το λειτουργημα του διδασκαλου,του εκπαιδευτικου,λειτουργημα του Ωραιου,του Μεγαλου και του Αληθινου!
  Παντα οι εκπαιδευτικοι,ολοδροσες οασεις σε ανυδρα τοπια!
  Αυτες τις δυσκολες στιγμες,μονοι σας με την αγαπη σας και την ευαισθησια σας ,κρατατε ανοιχτα τα σχολεια!
  Μακαρι αυτη την αγαπη και την ευαισθησια σας,να την ειχαν αλλοι που αποφασιζουν για μας χωρις εμας!
  Να προσεχετε τους αγαπημενους μαθητες σας!ειναι το στηριγμα σας!ειναι η χαρα σας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.