Εξειδίκευση των προτάσεων του ΕΒΕ Κοζάνης προς τον Δήμο Κοζάνης για τη στήριξη μετά την ένταξη της Π.Ε. Κοζάνης στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου»



Στην εξειδίκευση των προτάσεων προχωρά το Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ) Κοζάνης με τους εκπροσώπους των Εμπορικών, Βιοτεχνικών  και Επαγγελματικών Οργανώσεων και των Εμπορικών Κέντρων, σχετικά με την στήριξη από τους δήμους των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, μετά και της ένταξη της Π.Ε. Κοζάνης στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου». 

Πρόκειται δηλαδή για τις προτάσεις που σε γενικές γραμμές θα προωθηθούν προς το Δήμο Κοζάνης και στους δήμους της Π.Ε. Κοζάνης και θα συζητηθούν και μέσω τηλεδιασκέψεων στα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ ήδη έχουν προωθηθεί οι προτάσεις προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων που πλήττονται αυτή την περίοδο, χθες Πέμπτη 22/10/2020,  πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Κοζάνης  νέα σύσκεψη που αφορά στη συγκέντρωση στις προτάσεις προς το Δήμο Κοζάνης. 

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας και μέλη του ΔΣ αυτού, ο επίτιμος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Γιώργος Σβώλης, ο Πρόεδρος Ιωάννης Μπασίνας και μέλη του σωματείου καταστημάτων καφετεριών & εστίασης, και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Ελευθέριος Αδάμ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργο Καρανίκα, ο οποίος, σε πρόσκληση που του απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και οι συμμετέχοντες για συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των ΜμΕ που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα νέα μέτρα στην Π.Ε. Κοζάνης, αμέσως απάντηση θετικά, δηλώνοντας την έμπρακτη υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Οι προτάσεις που αποφασίστηκε να κατατεθούν προς το Δήμο Κοζάνης για να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο  είναι:

–    Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν τεθεί σε διακοπή το διάστημα Μάρτιος 2020-Δεκέμβριος 2020

–    Να μην υπάρχουν διακοπές στις παροχές της ΔΕΥΑΚ (τηλεθέρμανση, ύδρευση) στους επαγγελματικούς χώρους και στις ιδιωτικές κατοικίες των επαγγελματιών και των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις.

–    Μετακύλιση των δόσεων του τριμήνου Οκτώβριος 2020-Δεκέμβριος 2020 που σχετίζονται με ρυθμίσεις οφειλών και λήγουν 31 Δεκεμβρίου 2020 καθώς και αποπληρωμή στο τέλος της ρύθμισης.

–    ΕΒΕ Κοζάνης και δήμοι να προχωρήσουν σε συνολικό πρόγραμμα προβολής στήριξης της τοπικής αγοράς  για την εορταστική περίοδο.

Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης

–    Απαλλαγή για το 2020 του ποσοστού εισφοράς 0,5%  προς το Δήμο

–    μείωση τελών 50% το 2020 για τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους 

–    Μείωση 40% στα μισθώματα σχολικών κυλικείων 

Στο ίδιο πλαίσιο θα κατατεθούν αντίστοιχες προτάσεις και στους άλλους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Κοζάνης.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.