Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και ΠτολεμαΐδαΗ χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερη. Η περιοχή μας βιώνει την μεγαλύτερη ανεργία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη κρίση που θα δημιουργήσει η “βίαιη απολιγνιτοποίηση» που ήδη ξεκίνησε. Μιας διαδικασίας που όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει την Δυτική Μακεδονία σε μια περιπέτεια κόστους δισεκατομμυρίων ευρώ και χιλιάδων ανέργων. Μια περιοχή με ιδιαιτερότητες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα όσον αφορά την κατάρρευση της οικονομίας της, το κλίμα, την ορεινή γεωμορφολογία και την μεγάλη έκταση. Για αυτό τον λόγο και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα λαμβάνουν επίδομα προβληματικής περιοχής. Ισχνό μεν, αλλά απολύτως απαραίτητο για μισθωτούς με κατακρεουργημένους, ελέω μνημονίων μισθούς. Όμως το ερώτημα είναι το λαμβάνουν όλοι;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Ενώ σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες το λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι πχ Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Έβρου, Ροδόπης κλπ ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΟ των εργαζομένων στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας, οι οποίοι ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ εξαιρούνται. Και ενώ φάνηκε ότι με το ΦΕΚ της 14/06/2019 η αδικία θα διορθωνόταν αυτή αποκαταστάθηκε εν μέρει, καθώς το επίδομα λαμβάνουν πλέον κάποιοι εργαζόμενοι πχ όσοι εργάζονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, στη Ζ.Ε.Π. κ.α , ρύθμιση απόλυτα θετική, που καθιστά όμως ακόμα πιο άδικο και εντελώς παράλογο το γεγονός ότι εργαζόμενοι στις ίδιες πόλεις εξαιρούνται.

Άγνωστο για ποιους λόγους, που ποτέ δεν εξηγήθηκαν στους εργαζόμενους

Είναι όμως πλέον καιρός να διορθωθεί η εξόφθαλμη αυτή αδικία για τους εργαζόμενους του δημοσίου της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας που εξαιρούνται αναιτιολόγητα μέχρι και σήμερα.

Είναι ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας.

Είναι θέμα επιβίωσης πλέον, όχι μόνο των οικογενειών τους αλλά και της κοινωνίας μας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαίδας προκειμένου το θέμα να τεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε το εν λόγω επίδομα να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας που αδίκως εξαιρούνται.

Προτίθεται η Περιφερειακή Αρχή να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία ;

Γιώργος Χριστοφορίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.