Γραπτή αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αριστερής Συμπόρευσης για την αποπομπή του εκπροσώπου της Χ.Α. από το Π.Σ.



Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να κινηθεί αμέσως για να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο σύμβουλος του ψηφοδελτίου που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Σαββουλίδης Χρήστος, αλλά και να πάψει κάθε είδους διευκόλυνση και υποστήριξη στην παράταξη και τον σύμβουλο του ψηφοδελτίου αυτού.

Επίσης να μην προσκαλείται σε καμία εκδήλωση της Περιφέρειας, ο σημερινός σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής», που υποστηρίχτηκε από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η Χρυσή Αυγή αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς επειδή είναι ναζιστική. Αυτό αναδείξαμε σταθερά από την αρχή και συγκρουστήκαμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις που εμφανιζόταν πρόθυμες παρέχοντας της απλόχερα θεσμική κάλυψη, διευκολύνσεις και παρουσία.

Με βάση πια και την επίσημη καταδίκη της ΧΑ και την ανάδειξη της ως εγκληματική οργάνωση απαιτούμε την συνολική αποπομπή τους ανεξάρτητα από τον τίτλο που έφεραν ή φέρουν ως παράταξη αφού είναι γνωστό ότι είχαν και έχουν ευθεία αναφορά και στήριξη από το εγκληματικό – φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ .

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Τσάκωνας Αντώνιος
Καραντζίδης Βασίλειος


Προς: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοινοποίηση:
Παρατάξεις του Π.Σ.Δ.Μ
Τοπικά ΜΜΕ

Για την αποπομπή του μέλους της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 για την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, θα πρέπει τα μέλη της να αποκλείονται από κάθε θεσμικό όργανο. Άρα, χάνουν και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του.

Κατόπιν αυτού, καλούμε την Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του, τον Σαββουλίδη Χρήστο ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Καλούμε επίσης τις παρατάξεις του Π.Σ να δηλώσουν απερίφραστα, πως ο Χρήστος Σαββουλίδης που εκφράζει τις απόψεις της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στις διαδικασίες του Π.Σ.
Πολιτικοί φορείς που διακηρύττουν απόψεις για αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων (μετανάστες, Ρομά, ΑμεΑ, ιδεολογικοί αντίπαλοι, μειονότητες, θρησκευτικές πεποιθήσεις κλπ), δεν έχουν θέση σε θεσμούς που εκφράζουν οποιοδήποτε είδους δημοκρατίας.

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α. ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης (ή της δημοτικής παράταξης) με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης «Ελληνική Αυγή» που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις.

Στέφανος Πράσσος
Εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.