Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στα Γρεβενά: Κατέθεσε 583 ευρώ για την αγορά κινητού που δε παρέλαβε ποτέ



Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης Γρεβενών, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε σε βάρος 42χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, ο 42χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε από τον 46χρονο, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, καθώς κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 583 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω ηλεκτρονικού καταστήματός του, πλην όμως δεν το παρέλαβε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί αρμοδίως, ενώ ενημερώθηκε η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γρεβενών.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου:

Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων-μοτοσικλετών-κινητών σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».

Σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουν τη διασταύρωση του αληθούς της πώλησης οχήματος-μοτοσικλέτας, την τεχνική εξέτασή τους (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατά προτίμηση) προ της συναλλαγής καθώς και την επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας τους, με σκοπό τον, κατά το δυνατό, αποκλεισμό περίπτωσης κλεμμένου οχήματος-μοτοσικλέτας.

Να επιδιώκουν ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού) για επίδειξη του οχήματος να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφάλειας.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στα Γρεβενά: Κατέθεσε 583 ευρώ για την αγορά κινητού που δε παρέλαβε ποτέ

  1. ΤΟΣΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΙΑ!!!!! ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΕΠΡΕΠΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ (ΚΑΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ) ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΧΑΧΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.