Σχόλιο του Στέφανου Πράσσου για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: «Κάτι θα βρεθεί να κάνετε κι εσείς κ. Μητσοτάκη»



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Bild έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο γνωστό σε όλους ότι ενώ κλείνει εσπευσμένα και αναίτια όλα τα λιγνιτωρυχεία δεν έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για τους χιλιάδες ανέργους που θα δημιουργήσει η αλλοπρόσαλλη πολιτική του.

Κυνικά, κυνικότατα δήλωσε ότι, «θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν»!

Αυτό σημαίνει ότι είναι ευθύνη των ανέργων και των κατοίκων να βρουν τρόπους να επιβιώσουν μετά τον οδοστρωτήρα της αποβιομηχάνισης της Περιοχής. Και αν δε βρουν τρόπο εννοείτε πως μπορούν να εγκαταλείψουν την Περιοχή, να γίνουν μετανάστες προς αναζήτηση εργασίας κάπου αλλού στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα «κλείνει το μάτι του» στο Γερμανικό κεφάλαιο, «Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα.» δείχνοντας απροκάλυπτα ποιόν ευνοεί το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν περιμένει ούτε το 28 ούτε το 23. Η λιγνιτική παραγωγή έκλεισε ήδη! Τον μήνα Απρίλη μόνο 3% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής ήταν από λιγνίτη. Και αντικαταστάθηκε, όπως το είχαμε προβλέψει, από φυσικό αέριο (40%) και από εισαγωγές ρεύματος (22%)

Όμως επειδή όλα εδώ πληρώνονται γι αυτό κοιτάξτε να βρείτε κι εσείς κάτι να κάνετε κ. Μητσοτάκη σε λίγο που θα σας στείλει ο λαός στα «πολιτικά αζήτητα».

Κι αν δε βρείτε να έρθετε εδώ για να βοηθήσετε τον Περιφερειάρχη σας κ. Κασαπίδη στις όρνιθες και στα λαχανικά που σκοπεύει να καλλιεργεί όταν ο λαός της Περιοχής μας τον «ανταμείψει» κι αυτόν όπως του αξίζει για τη δουλικότητα και τη βοήθεια που προσφέρει στην Κυβέρνησή σας ώστε να περάσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα, πολιτικά, την καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας…

Στέφανος Πράσσος
Μέλος του Π.Σ Εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

2 σχόλια στο άρθρο “Σχόλιο του Στέφανου Πράσσου για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: «Κάτι θα βρεθεί να κάνετε κι εσείς κ. Μητσοτάκη»

  1. μητσοτακης! Υποτακτικος της μερκελ!γερμανοφιλος!απο το 1919 οι γερμανοι μεχρι σημερα μας γονατιζουν!με αποκορυφωμα το 1922 που σε συνεργασια με τον κεμαλ,κατεστρεψαν τον Ποντιακο Ελληνισμο! Μετα με την κατοχη και τις εκτελεσεις!και απι το 2009 με τα μνημονια!ο μοναδικος πρωθυπουργος στον κοσμο που μιλησε στα γερμανικα ,οταν συναντηθηκε με την μερκελ!ραγιαδισμος!υποτελεια!οσφυοκαμπτισμος !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.