Κορονοϊός πράξη 2η – Του Βασίλη Μαρκόπουλου



Του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Η πρώτη πράξη της πανδημίας πέρασε , διανύουμε τη δεύτερη. Οι Νομοί Καστοριάς και Κοζάνης ήταν από τους πρώτους Νομούς στη Χώρα σε θύματα.

Μερικές απλές ερωτήσεις που πλανώνται στα χείλη πολλών συμπολιτών μας :

1.- Πόσες νέες προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών έγιναν στο πρώτο στάδιο της πανδημίας στα δύο Νοσοκομεία του Νομού και ο σημερινός συνολικός αριθμός απασχολούμενου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τί ποσοστό αντιπροσωπεύει στο σύνολο του Νομαρχιακού πληθυσμού ;

2.- Πόσες είναι συνολικά οι ΜΕΘ των δύο Νοσοκομείων και τί ποσοστό αντιπροσωπεύουν στο συνολικό πληθυσμό του Νομού ; Γιατί καθυστερεί η λειτουργία της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομέιου ;

3.- Κατά πόσο υπάρχει επάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού ;

4.- Σε πιθανή επανεμφάνιση του κορονοϊού τα Νοσοκομεία μας είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν ;

Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι :

1.- Ο κ. Περιφερειάρχης

2.- Οι κ.κ Διοικητές των δύο Νοσοκομείων

3.- Οι Συλλογικοί Φορείς των Γιατρών και των Νοσηλευτών

Οποιος προλάβει.

Αν δεν απαντήσει κανείς , σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς και μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η ατομική ευθύνη μόνη δεν αρκεί , χρειάζεται και η κοινωνική.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια των τεσσάρων Δήμων δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα να συνεδριάσουν με μοναδικό θέμα την κατάσταση των Νοσοκομείων του Νομού και για την γένει πορεία τους στην 1η φάση της πανδημίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.