Τω αγνώστω καταναλωτή – Άρθρο του Βασίλη Μαρκόπουλου



Του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Ανδριάντας πρέπει να στηθεί στην πρωτεύουσα κάθε Νομού για τον άγνωστο καταναλωτή. Στις μέρες της κρίσης και της κάθε κρίσης είναι από τους βασικούς στυλοβάτες της οικονομίας. Με τα λίγα ή ακόμα και με τα λίγo λιγότερα αιμοδοτεί την οικονομία , όταν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μειώνεται , οι επενδύσεις περιορίζονται σε δυό τρία νησάκια που αγοράζουν οι Σεϊχηδες κάποιου Κατάρ , το Ελληνικό τελματωμένο να μη λέει να ξεκολλήσει ( όχι ότι θα μας σώσει !!!) και κάθε βδομάδα να ψηφίζονται αναπτυξιακοί νόμοι με μηδενικό τελικό αποτέλεσμα.

Αυτός ο άγνωστος καταναλωτής στηρίζει την οικονομία τα Χριστούγεννα , τις Απόκριες , το Πάσχα , στις μεγάλες γιορτές κι όχι μόνο , αλλά και στην κάθε μέρα και στην τωρινή κρίση.

Στέκεται προβληματισμένος μπροστά στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ και με απορία παρατηρεί την τιμή των 0,99 ε να ανεβαίνει στο 1,67 Ε,των 3,15Ε στα 4,19 Ε κ.ο.κ στο αποκορύφωμα της κορονοϊκής κρίσης , παρά τα ‘’ βαριά ‘’και ‘’αμέτρητα‘’ πρόστιμα του Αδώνιδος , που είναι αμφίβολο αν ποτε εισπραχτούν. Βρίσκουμε με το σταγονόμετρο αντισηπτικά και μάσκες στο φώς της μέρας , αν ψάξεις τη νύχτα βρίσκεις όσα θές. Τις μέρες που εμείς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ , κάποιοι ΑΛΛΟΙ αλωνίζουν τις νύχτες μας και ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ , ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι , χωρις SMS και βεβαιώσεις , με την εξουσία να αλληθωρίζει σταθερά στα υψηλά βαλάντια. Ο κορονοϊός έφερε μαζί του όλο του το ‘’σόϊ ‘’ αισχροκέρδεια , ασυδοσία , παραπληροφόρηση , φοβία , τις μόνες που φοβάται και τρέμει είναι η ελεύθερη σκέψη , η ελπίδα κι η αισιοδοξία.

Μήπως πίσω από την καθημερινή ενημέρωση των κ.κ Τσιόδρα και Χαρδαλιά υπάρχει ένα μεγάλο ΚΕΝΟ ; Μήπως τελικά τη Χώρα ‘’κυβερνά ‘’ ο άγνωστος και άσημος , αλλά ηρωϊκός καταναλωτής ;

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τω αγνώστω καταναλωτή – Άρθρο του Βασίλη Μαρκόπουλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.