Συμβολική κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο στην Κοζάνη – Δείτε το βίντεο



Τη Μ. Πέμπτη 16/4, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κοζάνης πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Όλο αυτό το διάστημα, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των σωματείων για μέτρα στήριξης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, απεναντίας «διαρρέουν» την πρόθεσή τους να καταθέσουν νομοσχέδιο, σε αυτές τις συνθήκες, που αφορά στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης! Αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, αλλαγές του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θεωρούν ότι αυτές οι συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Αυτή η πράξη μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία.

Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν στις 16/4 ολιγομελείς παραστάσεις διαμαρτυρίας αποδεικνύοντας πως το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ικανό να απαντά σε τέτοιες προκλήσεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες, κάνοντας καθαρό προς κάθε κατεύθυνση: «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία».

Μόνιμα απούσες, σε πλήρη “κοινωνική αποστασιοποίηση” από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών για μια ακόμα φορά βρέθηκαν οι πλειοψηφίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, όπως και οι πλειοψηφίες του Σ.Ε.Π.Ε και ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Απαιτούμε:

Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

26 σχόλια στο άρθρο “Συμβολική κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο στην Κοζάνη – Δείτε το βίντεο

  1. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
    ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ
    ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ.
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ

  2. Τωρα που εισαι σε καραντινα,ανοιξε κανενα βιβλιο,να παρεις το απολυτηριο δημοτικου!Και οι δασκαλοι ειναι μορφωμενοι και οι μαθητες μαςπαιδια με γνωσεις.Εξαιρεσεις παντα υπηρχαν!και εσυ που δεν εμαθες γραμματα,εισαι μια εξαιρεση.Για σημερα να γραψεις 10 φορες την αλφαβητα!Υστερογραφο:τα γραμματα ειναι 24,αντε τυχερακια,εχεις και την βοηθεια του κοινου

  3. Εκ(α)παιδευτικοι.
    Ολο τον χρονο
    τα ξυνουν.
    20 μερες ολες ολες
    στα θρανια.
    Και μετα σου
    Λεει ο αλλος οτι τα
    γραμματα του αλφαβητου
    ειναι 24.
    Οξο ρεεε
    τεμπελοχανα.
    Κυφηνα.

    1. Ας πουμε οτι ειμαι ενας δασκαλακος η καθηγητακος,εσυ τι εισαι;απο τα χερια τα δικα μας περασαν κα περνανε και οι τεχνιτες και οι τεχνικοι και οι οδηγοι λεωφορειων και οι πιλοτοι και οι αστροναυτες και οι γιατροι και ο τσιοδρας!απο τα δικα σου χερια τι περνανε;δυο πραγματα σε διευκολινουν τα χερια σου,πρωτον το παραδοσιακο,που κανεις πριν σχολιασεις και δευτερον να ξεφασκιωνεις γιαπρακια!Το ενα το χερι σου,ειναι πιο αδυνατο απο το αλλο!καλη ξεκουραση!Αχθος αρουρις!πεντικον ετσιλτεψε σην θαλασσα και εποικεν μερτικον!Ποντικος κατουρησε στην θαλασσα και ζητησε μερτικο!aptal boyuk aptal!απταλ σημαινει ανους!τι σημαινει ανους;βρες το!γεια χαρανταν κσι τα κουκια μπαγλαν.baglan(οσπρια)

  4. Βρηκες δουλεια
    μετα απο εξι μηνες.
    Ανοητε δασκαλακο.
    Αντε να ξεμουδιασεις λιγο.
    Θα μας βαλεις και
    βαθμο.
    Τιποτουλη.

  5. Πτυχιο θεολογικης σχολης,Αγιογραφος,ζωγραφος,ψαλτης και ουτε μια μερα συνδικαλιστης ,γιατι δεν προλαβαινω!καθηγητης 35 ολοκληρα χρονια!Αγγλικα,Γαλλικα και τωρα πτυχιο τουρκικων!haivan adam,budala soile(χαιβαν ανθρωπος,σαν μπουνταλας μιλαει!)και ακος ψυχης !βρε αγραμματε,ειναι το ονομα της μεγαλυτερης βιβλιοθηκης που υπηρχε επι τουρκοκρατιας στις Μηλιες του Βολου στην πατριδα μου!επειδη με προκαλεσες,υποδιευθυντης και διευθυντης γυμνασιου και λυκειου για πολλα ,πολλα χρονια!Οφις εδηξε θεσσαλον και απεβιωσε ο οφις!φατηνα τωρα!Φιδι τσιμπησε θεσσαλο και ψοφησε το φιδι!παρε καμια καραμελιτσα τωρα!adam harflersiz,odunu cirkinsiz

  6. Φοβηθηκα απο τα σχολια σου και cildiordum, στα τουρκικα επετσιλτεφτα στα ποντιακα και κατρηθηκα στα κοζανιτικα

  7. Ρε μπαγασα.
    Εισαι ζωγραφος
    Εισαι αγιογραφος
    Εισαι ψαλτης.
    Τι λες ρε παιδι μου
    πωωω πωωω
    σκιαχτικα.
    Εχεις τετοιο βιογραφικο.
    Μηπως εισαι και dj
    και ξεχασες να το γραψεις;;
    Πτυχειουχε του Δικατσα.

  8. Το ενα σου χερι πιο αδυνατο!βρε ουστ μπουρσουκ!στο νηπιαγωγειο εδωσες πανελλαδικες;τεξ του βουδ λαλεις

  9. Ζηλευεις,ε;στο νηπαογωγειο εδωσες πανελλαδικες;στην πρωτη δημοτικου εκανες μεταπτυχιακα;ουστ βουδ!για τεσε και ταπες και τεξ του βουδ λαλειςασε το χερι σου να ξεκουραστει!ολη την ημερα;ποσες φορες;

  10. Ευχομαι σε ολους Καλη Ανασταση και στον φιλο σχολιστη που τα χαλασαμε λιγο!ας οψεται η καραντινα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.