Ενέργειες για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο από τον Γ. Κασαπίδη

Την συνδρομή των Δημάρχων για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου να προβούν στην αναγνώριση της ταυτότητας τους, ζητά με επιστολή του προς τους Δήμους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πνεύμα της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας για την αναζήτηση των 7.976 Ελλήνων πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στη Βόρεια Ήπειρο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, καταβάλλεται προσπάθεια αναζήτησης και ταυτοποίησης των οστών από ειδικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σκοπός της Περιφέρειας είναι η συμβολή της στον εντοπισμό των συγγενών των 897 Δυτικομακεδόνων νεκρών ηρώων που αγωνίστηκαν γενναία αλλά έμειναν άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους ή σε οστεοφυλάκια.

Ζητήθηκε, λοιπόν, από τους Δήμους να προβούν σε έρευνα στους καταλόγους των δημοτολογίων τους για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των συγγενών 1ου και 2ου βαθμού των πεσόντων σχετικά με την προσπάθεια αυτή, κατά την οποία απαιτείται η λήψη δείγματος αίματος από τους ενδιαφερόμενους (συγγενείς των πεσόντων).

 

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

3 σχόλια στο άρθρο “Ενέργειες για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο από τον Γ. Κασαπίδη

   1. 1. Δεν ήταν ντόρος. Ήταν ομιλία στη Βουλή κόντρα και στη Ν.Δ. και στον αρχηγό του. !! Γνωρίζετε το περιστατικό ή να σας το θυμίσω;
    2.Τι θέλετε να κάνει τώρα ; συλλαλητήρια ; Προέκυψε κάτι και σιώπησε ; έκανε κάτι επιλήψιμο;

    Ένα είναι σίγουρο : ο περιφερειάρχης παραμένει σταθερός στις αρχές του και λειτουργεί χωρίς φόβο και πάθος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.