Βίντεο: Ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος της διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ στην Κοζάνη – Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί – Τι λέει ο Β. Σημανδράκος και ο Λ. Ιωαννίδης



– Β. Σημανδράκος: «Να μην εξοστρακισουμε κανένα μεταφορικό μέσο  από το κέντρο της πόλης και να προασπίσουμε την κίνηση των πεζών»

– Λ. Ιωαννίδης: «Για τη νέα Δημοτική Αρχή, η προηγούμενη πενταετία είναι σαν να μην υπάρχει στον χάρτη»

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019 ο πρώτος κύκλος της διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ της Κοζάνης, από τους τέσσερις συνολικά που θα γίνουν.

Κατά τον πρώτο κύκλο της διαβούλευσης θα παρουσιαστούν όλα τα προβλήματα, στην δεύτερη διαβούλευση θα συζητηθούν όλα τα σενάρια της κινητικότητας, θα ακολουθήσουν οι προτάσεις και η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί με την τελική πρόταση του ΣΒΑΚ  στους πολίτες της Κοζάνης. Βασικό στοιχείο για την όλη διαδικασία θα αποτελέσει η συμμετοχή του κόσμου.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης Βαγγέλης Σημανδράκος, επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι να μην εξοστρακιστεί κανένα μεταφορικό μέσο  από το κέντρο της πόλης και παράλληλα να «προασπιστεί» η κίνηση των πεζών.

«Να αποτρέψουμε την κυκλοφορία από το κέντρο αλλά όχι να την εξοστρακίσουμε. Να στηριχθούμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε οι μετακινήσεις των πολιτών να γίνονται πιο εύκολα και προς όφελος του περιβάλλοντος. Το ΣΒΑΚ ξεκίνησε από τις 30/8/2019. Ότι είχε γίνει πριν, ήταν μια εμπειρογνωμοσύνη από το Μετσόβιο Πανεπιστήμιο. Το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους αναδόχους είναι ένας χρόνος, συνεπώς το ΣΒΑΚ είναι εδώ. Η μελετητική εταιρία είναι αυτή που θα δει αν θα χρησιμοποιήσει κάτι από τη μελέτη του Μετσόβιου Πανεπιστημίου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδράκος. 

Από την πλευρά του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» δήλωσε για το θέμα: «Δεν ξέρω ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, αν αυτό το οποίο έχει στο μυαλό της είναι σαφής, αν ξέρει τη θέλει. Για εμάς το ΣΒΑΚ ήταν μια στρατηγική επιλογή. Επιλέχθηκε μια από τις πιο καλές ομάδες σε τέτοιου είδους ζητήματα. Είναι ατυχές η οποιαδήποτε απαξίωση όλης εκείνης της δουλειάς που έγινε. Για τη νέα Δημοτική Αρχή, η προηγούμενη πενταετία είναι σαν να μην υπάρχει στον χάρτη».

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR με τις δηλώσεις και φωτογραφίες από τον πρώτο κύκλο της διαβούλευσης του ΣΒΑΚ Κοζάνης:

 

 

 

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.