Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις»: «Ο Δήμος Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ και ο πολιτισμός, κέρδισαν πολλά από τη συνεργασία τους με τον Λευτέρη Γιοβανίδη»



Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε, κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης τύπου του κ. Λευτέρη Γιοβανίδη, απερχόμενου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, να αποδίδονται ευθύνες από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, κ. Κέφαλο, στην προηγούμενη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ για την κατάσταση που προκλήθηκε με την «παύση» του κ. Γιοβανίδη από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Και λέμε «παύση», γιατί είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, δηλαδή η δημοτική αρχή του κ. Μαλούτα, θα μπορούσε κάλλιστα να παρατείνει τη θητεία του κ. Γιοβανίδη, εάν το επιθυμούσε, μέχρι να προσληφθεί ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής με προκήρυξη που έχει ήδη εγκριθεί. Σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε φυσικά να λάβει μέρος και ο κ. Γιοβανίδης, με πολλές πιθανότητες κατάληψης της θέσης, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει αδύνατο… Αυτό, προφανώς, ήθελε να αποφύγει η πλειοψηφία του ΔΣ και καταψήφισε την πρόταση παράτασης της θητείας του Λευτέρη Γιοβανίδη, με αποτέλεσμα το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης να παραμένει ακέφαλο για άγνωστο χρονικό διάστημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την καλλιτεχνική του υπόσταση, όσο και για την οικονομική του βιωσιμότητα.

Η άνευ επιχειρημάτων αιτιολόγηση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ δεν πείθει κανέναν, ο δε καταλογισμός ευθυνών στο προηγούμενο ΔΣ για μία απόφαση που ελήφθη ομόφωνα, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη της κας Κουιμτζίδου, τωρινής Αντιδημάρχου Πολιτισμού, φαντάζει ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και μετάθεσης ευθυνών. Δυστυχώς, από πολύ νωρίς φάνηκε η διάθεση εποπτείας και περιορισμού του κ. Γιοβανίδη, είτε με την ανάθεση του οικονομικού ελέγχου στον κ. Καραχισαρίδη, είτε με την προσπάθεια ακύρωσης της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος», που ευτυχώς δεν «ευοδώθηκε».

Το έργο του κ. Γιοβανίδη, όπως φάνηκε και από τον απολογισμό, ήταν απολύτως επιτυχημένο και πολυδιάστατο. Κατάφερε να διοργανώσει παραστάσεις υψηλής ποιότητας και να φέρει το θέατρο κοντά σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, με πλήθος θεατρικών παραστάσεων και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων. Το έργο αυτό είναι φανερό ότι δεν εκτιμήθηκε από την νέα διοίκηση, για την οποία προφανώς ο πολιτισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα, αν λάβουμε υπόψη και άλλα γεγονότα.

Η Δημοτική Κίνηση θεωρεί ότι ο Δήμος Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ και ο πολιτισμός γενικότερα, κέρδισαν πολλά από τη συνεργασία τους με τον Λευτέρη Γιοβανίδη. Του ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία στην μετέπειτα πορεία του και ελπίζουμε ειλικρινά να τον δούμε πάλι κοντά μας.

2 σχόλια στο άρθρο “Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις»: «Ο Δήμος Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ και ο πολιτισμός, κέρδισαν πολλά από τη συνεργασία τους με τον Λευτέρη Γιοβανίδη»

  1. Οι άξιοι και ικανοί άνθρωποι απ ότι φαίνεται τους προκαλούν αλεργια.
    Μάλλον θα προσπαθήσουν να βρουν έναν του επιπέδου τους☻

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.