25.000 τόνους απορριμμάτων από την Κέρκυρα για το 2020 θα δεχτεί η Κοζάνη – Αναμένεται η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ

Το ενδεχόμενο να δεχτεί 25 τόνους απορριμμάτων για το 2020 θα εξετάσει το Δ.Σ. της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ που αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημοσθένης Μαυρίδης. Ο κος Μαυρίδης επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι της ΔΙΑΔΥΜΑ που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Τετάρτης υπό τον γεν. Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Μ. Γραφάκο είχαν θετική στάση απέναντι στο αίτημα της Κέρκυρας, ωστόσο την τελική απόφαση αναμένεται να πάρει το ΔΣ.

Η δυνατότητα του εργοστασίου της Κοζάνης, που επεξεργάζεται περίπου 120 χιλιάδες τόνους, είναι να δεχτεί περί τους 25 χιλιάδες τόνους από την Κέρκυρα για το 2020 ενώ για τα υπόλοιπα έτη το ΔΣ θα επανεξετάζει τις δυνατότητες του εργοστασίου και θα αποφασίζει ανάλογα. Παράλληλα ο κος Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ δεν μπορεί να δεχτεί δέματα τα οποία είναι για πολύ καιρό εκτεθειμένα αλλά μόνο «ζωντανά» απορρίμματα τα οποία θα είναι συμπιεσμένα και θα μεταφέρονται με ειδικά κοντέινερ.

Αναφορικά με το κόστος ο κος Μαυρίδης είπε ότι αυτό κυμαίνεται στα 41,97 ευρώ με την επιδότηση, όπως αναμένεται να ισχύσει στην περίπτωση της κέρκυρας και διπλάσιο χωρίς επιδότηση.

Μετά την τελική απόφαση του ΔΣ και εφόσον αυτή θα είναι θετική, η εταιρεία θα προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Σύνδεσμο έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός του 2019 και αμέσως μετά να ξεκινήσει η μεταφορά.

Από το corfutvnews.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “25.000 τόνους απορριμμάτων από την Κέρκυρα για το 2020 θα δεχτεί η Κοζάνη – Αναμένεται η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.