Συνάντηση του Γ. Αμανατίδη για θέματα τουριστικής στρατηγικής του Ν. Κοζάνης με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα



Ιδιαιτέρως παραγωγική ήταν η συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα με τον Βουλευτή του Νομού Κοζάνης κ. Γιώργο Αμανατίδη.

Αντικείμενο της εκτενούς συζήτησης ήταν ο εμπλουτισμός της τουριστικής στρατηγικής για τα επόμενα χρόνια με δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη του τουριστικού αποθέματος, ενώ παράλληλα κινητοποιούν την οικονομία, αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις εγγενείς δυνατότητες της χώρας.

Παίρνοντας υπόψη τους στόχους και τη στρατηγική του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συζητήθηκε η προοπτική να συμπεριληφθούν στην Πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού και οι παρακάτω κατευθύνσεις:

– Δράσεις αξιοποίησης των Γεωπάρκων (το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης βρίσκεται σε οριστική φάση αξιολόγησης από την UNESCO).

– Δράσεις ανάπτυξης του βιομηχανικού τουρισμού στα λιγνιτωρυχεία και στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (πολύ σημαντική παράμετρος για τη μεταλιγνιτική περίοδο στη Δυτική Μακεδονία)

– Δράσεις ανάδειξης γεωλογικών φαινομένων (ενδιαφέρον παρουσιάζει για τα «Μπουχάρια» στην περιοχή Μικροβάλτου).

– Δράσεις αξιοποίησης των κάστρων και ανάπτυξη δικτύων (ενδιαφέρον παρουσιάζει για τα Κάστρα Σερβίων).

Οι κκ Κόνσολας και Αμανατίδης συμφώνησαν ότι η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, θα προσθέσει αξία και θα αναδείξει τη σημασία της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης, του φυσικού περιβάλλοντος και της βιομηχανικής κληρονομιάς στην προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.