Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Καβάφη Μέθεξις» της Μυρτώς Βαξεβάνη στην ΚοζάνηΗ Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Μυρτώς Βαξεβάνη “Καβάφη Μέθεξις” στο καφέ Art Code την Παρασκευή 18/10/2019 στις 20:30.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης Δρ. Βασιλική Βόντσα. Επιλεγμένα ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος.

Μαζί μας θα είναι η ποιήτρια Μυρτώ Βαξεβάνη.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για τη δεύτερη ποιητική συλλογή της καθηγήτριας Αγγλικής – ποιήτριας Μυρτώς Βαξεβάνη, η οποία αποτελεί μια συνομιλία με γνωστά ποιήματα του αλεξανδρινού χρησιμοποιώντας αφενός το ιστορικό πλαίσιο που οικειοποιείται ο Καβάφης έτσι ώστε να σχολιαστεί το σημερινό κοινωνικο-πολιτιστικό γίγνεσθαι και αφετέρου την περίφημη καβαφική ειρωνεία και κάποια προσωπεία του κατά τρόπο ώστε να στηλιτευθεί η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τα κακώς κείμενα της δυτικότροπης σκέψης και νόησης. Στο ίδιο ύφος συνυπάρχουν και πρωτότυπα ποιήματα με θεματικές ενότητες όπως τον έρωτα, την πολιτική, την κοινωνία και τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και την ίδια την ποίηση παρακολουθώντας ταυτόχρονα την εξέλιξη του ποιητικού υποκειμένου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.