Να κλείσει τώρα το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια – Του Γ. Τάτσιου και Θ. Μαλκίδη



 

Ο αλυτρωτισμός των «Μουσείων» και η κλοπή της Μακεδονίας

Γεωργιος Τάτσιος- Θεοφάνης Μαλκίδης:

Όπως είναι γνωστό το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων και φυγόδικου Νίκολα Γκρουέφσκι (Γρούιου) εκ Αχλάδας Φλώρινας, είχε τον εύγλωττο τίτλο «Σκόπια 2014» και περιελάμβανε πλήθος αγαλμάτων, κτηρίων, μνημείων με σαφή και ευθεία αναφορά στη Μακεδονία και την κλοπή της πολιτιστικής και ιστορικής της κληρονομιάς.

Ανάμεσά τους το Εθνικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύψους 30 μέτρων, το επίσης υψηλό μνημείο του πατέρα του, Φιλίππου Β’, η Φιλαρμονική και άλλα.

Ο πυρήνας όμως του σχεδίου «Σκόπια 2014» ήταν το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για Ανεξαρτησία – Μουσείο της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (VMRO)».

Το Μουσείο ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2008 και η κατασκευή του διήρκεσε τρία χρόνια. Το Μουσείο άνοιξε επίσημα τις πύλες του στην 20η επέτειο της ανεξαρτησίας των Σκοπίων στις 8 Σεπτεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με την προπαγάνδα «το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ως εξειδικευμένο μουσείο ιστορικών εκθέσεων, αποσκοπεί στην παρουσίαση των ιστορικών, πολιτιστικών και επαναστατικών παραδόσεων της Μακεδονίας και του Μακεδονικού λαού στον πολυετή αγώνα τους για τη δημιουργία ενός εθνικού κράτους στα Βαλκάνια. Είναι ένα τεκμηριωμένο, σύγχρονο και αντικειμενικό σκηνοθετικό εργαλείο των πιο σημαντικών γεγονότων και διαδικασιών στην πρόσφατη ιστορία της Μακεδονίας. Τα ιστορικά εκθέματα παρουσιάζουν όλες τις δοκιμασίες του μακεδονικού λαού στην άσκηση του οράματος Ελευθερίας, την αρχική ιδέα του επαναστατικού αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, την ενοποίηση και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους. Επίσης, τα εκθέματα του μουσείου αποκαλύπτουν την αγωνία του μακεδονικού λαού, την αντίσταση κατά της κομμουνιστικής δικτατορίας, θυσιάζοντας τη ζωή τους για ένα ανεξάρτητο, ενωμένο και δημοκρατικό κράτος».

Το «Μουσείο» έχει τα εξής Τμήματα
– Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης
– Επαγγελματικής Επιστήμης και Τεκμηρίωσης
– Προώθησης και Μάρκετινγκ
– Γενικών Υποθέσεων
– Ανθρώπινου Δυναμικού
– Ασφάλειας και Συντήρησης
– Πωλήσεων με το όνομα «Μακεδονία»

Τα εκθέματα καλύπτουν την περίοδο από την αρχή του αντιστασιακού κινήματος κατά της οθωμανικής κυριαρχίας μέχρι την κήρυξη ανεξαρτησίας από τη Γιουγκοσλαβία στις 8 Σεπτεμβρίου 1991.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, στο Μουσείο των Σκοπίων η περιήγηση στα εκθέματα χωρίς ξεναγό-υπάλληλο του κράτους απαγορεύεται. Η «Μακεδονική ιστορία» είναι πολύπλοκη και μπορεί εύκολα να μπερδέψει τους ξένους, είναι η εξήγηση που δίνεται όταν αρχίζει η περιήγηση δύο ωρών. Όμως ο πραγματικός λόγος είναι προφανές ότι είναι άλλος. Η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει κάθε «έκθεμα», κάθε λέξη και επομένως την ιστορική εικόνα και τα μηνύματα που εκπέμπει το «μουσείο». Εκεί όπου σύμφωνα με την προπαγάνδα «ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας μέσω 6.000 εκθεμάτων, να επιβεβαιώσει το κρατικό δόγμα ότι οι Μακεδόνες είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η επίσκεψη στο αποκαλούμενο «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», εντυπωσιάζει για το μέγεθος της προπαγάνδας, για τα ανεκδιήγητα εκθέματα. Απλοϊκοί ζωγραφικοί πίνακες μεγάλων διαστάσεων, ρεαλιστική αισθητική, κέρινα ομοιώματα, φωτογραφίες « Μακεδόνων ηρώων», όπως ο Βούλγαρος και σύμμαχος των Γενοκτόνων Νεότουρκων Γιάνε Σαντάνσκι να μπαίνει στη Θεσσαλονίκη και στην Καμάρα το 1912.

Η καπήλευση, η κλοπή είναι ολοκληρωτική, ο «αλυτρωτισμός» εναντίον της Ελλάδας είναι παντού.

Το «μουσείο- κλοπή» αλλάζει τάχα ονομασία….

Το Μουσείο της « Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» – VMRO, των Σκοπίων, πριν από λίγο καιρό άλλαξε την ονομασία του, κατά την κυβερνητική συνεδρίαση που συνήλθε για τα νέα ονόματα των δημόσιων ιδρυμάτων, τα οποία επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Πρεσπών και τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Το μέχρι σήμερα Μουσείο που είχε την επωνυμία: «Δημοκρατία της Μακεδονίας, Εθνικό Ιδρυμα- Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα για την κρατική Υπόσταση και Ανεξαρτησία- Μουσείο της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» και μετονομάστηκε σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Εθνικό Ιδρυμα- Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία- Σκόπια»……

Το αίτημά μας, το αίτημα της Αλήθειας και της Ιστορίας

Με το κείμενο αυτό και τις αποκλειστικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν στέλνουμε το μήνυμά μας:

Είναι απαίτηση του Ελληνικού Λαού που δεν έδωσε και ούτε θα δώσει ποτέ τη συγκατάθεσή του για την κλοπή της Μακεδονίας με τη λεγόμενη «Συμφωνία» των Πρεσπών, να κλείσει τώρα το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια.

Είναι απαίτηση μας η ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών !

Ο Γ. Τάτσιος είναι πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Ο Θ. Μαλκίδης είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου.

3 σχόλια στο άρθρο “Να κλείσει τώρα το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια – Του Γ. Τάτσιου και Θ. Μαλκίδη

  1. Είναι απαίτηση μας η ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών !
    Θερμά συγχαρητήρια στους Γεώργιος Τάτσιο και Θεοφάνη Μαλκίδη.
    Μόνον μωροί και τυφλοί ανθέλληνες δεν κατανοούν.

    1. Δώδεκα λόγοι ακύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» – Του Γιώργου Ρωμανού
    συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή στο bankingnews.gr:
    2. Ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της;
    Ιωάννης Μάζης 16 Ιανουαρίου 2019
    Η δημιουργία του κρατικού τεχνήματος των Σκοπίων είναι αντίθετη προς το Πρωτόκολλον των Αθηνών της 5-5-1913, την ελληνοσερβικήν Συμφωνία της 1-6-1913, προς το Οριοθετικόν Πρακτικό της 21-7-1913 και την Συνθήκην του Βουκουρεστίου στις 28-7-1913! slpress.gr

  2. Ο επιφανής καθηγητής Julián Méndez Dosuna, του Πανεπιστημίου της Salamanca βεβαιώνει:
    «Η συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων έφερε ελληνικά ονόματα: Φίλιππος, Αλέξανδρος, Περδίκκας, Αμύντας, κ.α. Ελληνικά ήταν και τα ονόματα των μηνών του μακεδονικού ημερολογίου (Δίος, Απελλαίος, Ξανδικός, Πάναμος κλπ.). Ακόμη: Οι Μακεδόνες λάτρευαν τους θεούς του Ολύμπου. Ολόκληρος ο πολιτισμός είναι ελληνικός: από την πολεοδομία και την κατοικία, τα ιερά και τους τάφους μέχρι την υλική παραγωγή γενικότερα, στα ήθη, τον τρόπο ζωής και τις πεποιθήσεις που μπορούν να συσχετιστούν με αυτά τα μνημεία.» Οι Μακεδόνες αγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου συμμετείχαν ΜΟΝΟ Έλληνες.

    Θα «κυκλοφορεί» στο μέλλον ένα ακόμα κράτος μαριονέτα, ένα ακόμα κράτος του σωλήνα,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.