Η έκθεση των πεπραγμένων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης της περιόδου 2014-19



“Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του απερχόμενου Δ. Σ. της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους εργαζομένους της, τους εργαζομένους του Δήμου Κοζάνης και το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για την συνεργασία. Στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου εγκρίθηκε ομόφωνα η έκθεση πεπραγμένων της περιόδου 2014-19, με την ευχή να φανεί χρήσιμη στο μέλλον.”

Η περίοδος 2014-19 αποτέλεσε κομβικό σημείο στην ιστορία της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, καθώς η μεταφορά της στον νέο της χώρο σημείωσε και τις ανάγκες ολικής επανεξέτασης των λειτουργιών της αλλά και του ιστορικού της ρόλου. Στην προσπάθεια εντοπισμού των καλύτερων δυνατών συνδυαστικών λύσεων στις προκλήσεις της λειτουργίας της νέας Βιβλιοθήκης, ευεργετικό ρόλο έπαιξε η έντονη παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα μέλη για την συνδρομή τους στο εγχείρημα, καθώς η περίοδος απαίτησε την καθ’ υπερβολή συμμετοχή τους, την οποία και προσέφεραν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην καθημερινή σχεδόν διοικητική μέριμνα του αντιπροέδρου Π. Πτωχούλη, ο οποίος επιβεβαίωσε σειρά ρηθέντων «περί πάτρης» και εξασφάλισε σε μεγάλο μέρος όσα θετικά αποκομίζει ο οργανισμός από την τελευταία πενταετία του.

Οι επόμενες σελίδες εκθέτουν το σκιαγράφημα της γενικής πολιτικής της περιόδου, τα διοικητικά πεπραγμένα, τους κεντρικούς στόχους και δείκτες της περιόδου και φυσικά τις εκκρεμότητες και δυνατότητες για την επόμενη διοίκηση. Η έκθεση ετέθη προς έγκριση στο σώμα στις 27.8.2019. Οι αριθμοί και οι στατιστικές προέρχονται από τους διοικητικούς και οικονομικούς απολογισμούς καθώς και από την ενημέρωση της υπηρεσίας για τους σκοπούς του παρόντος και παρουσιάζουν ενδεχόμενη απόκλιση από την πραγματικότητα για πολλούς και διάφορους λόγους, απόκλιση μόλαταύτα η οποία όταν ξεπέρασε το περιθώριο σφάλματος της τάξεως του 5% σήμανε την μη χρήση των στατιστικών στοιχείων. Στην συλλογή των στοιχείων και κατάρτιση των πινάκων συνέδραμαν οι Μ. Μανεδάκη, Σ. Πάσχου, Π. Μπακόλα, Μ. Πιτένης και Μ. Τράγιας και για αυτό τους ευχαριστώ.

Με την πεποίθηση ως το επόμενο Δ. Σ θα είναι πάντα καλύτερο από το προηγούμενο, παραδίδουμε τον τόμο στα επερχόμενα μέλη του και ευχόμαστε κάθε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο τους.

Εκ του Δ.Σ. της ΚΔΒΚ
Π. Δημόπουλος

Δείτε όλη την έκθεση πεπραγμένων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, περιόδου 2014-19 | Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.