Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού με τη Δέσποινα Κελεσίδου στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Μια περιπλάνηση σε τραγούδια για τον έρωτα από το Μπαρόκ μέχρι το Bel canto και το musical. Τραγούδια γυναικών που ερωτεύτηκαν, ονειρεύτηκαν, προδόθηκαν. Η Δέσποινα Κελεσίδου στο τραγούδι και ο Χρήστος Συγκούνης στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν με γνωστές μελωδίες από όπερες των Bellini, Haendel, Mozart, καθώς και lied του Schubert και άριες αντίκες. Από την εκφραστικότατη άρια της Ιουλιέτα από την όπερα Capuleti e i Montecchi του Bellini στη Despina του Cosi fan Tutte και στην Cleopatra του Haendel.

Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 37ων Λασσανείων τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ώρα έναρξης 20:30 – Είσοδος Ελεύθερη

Η Δέσποινα Κελεσίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1998. Παρακολούθησε από μικρή ηλικία μαθήματα βιολιού στην τάξη της Λουντμίλα Αχιμπάλοβα και στη συνέχεια μαθήματα πιάνου στην τάξη της Έμης Τσιούρα.

Σπούδασε θεωρητικά με τον Δημήτρη Δημόπουλο και τον Γιάννη Γράμψα και κατέχει πτυχίο αρμονίας και πτυχίο αντίστιξης με άριστα. Από πολύ μικρή έδειξε την αγάπη της για το τραγούδι. Ξεκίνησε τα μαθήματά της στο Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου, στην τάξη μονωδίας της Ελένης Λιώνα και συνέχισε μαθήματα με τη Βιολέττα Λούστα και τη Μαρίνα Βουλογιάννη. Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους:

Έλενη Λιώνα, Filippo Piccolo, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Άρη Χριστοφέλλη. Το 2018 τραγούδησε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο ορατόριο “StabatMater” του G.B.

Pergolesi. Από το 2016 φοιτά στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αποτελεί μέλος του φωνητικού συνόλου της σχολής με το οποίο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και στο Festival Junger Künstlerστο Bayreuth της Γερμανίας, στην Ιταλία, το Ισραήλ, τη Ρωσία κ.α.

Ο Χρήστος Σιγκούνης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση στο Σύγχρονο Κέντρο Μουσικών Σπουδών Κοζάνης και, παράλληλα με τις νομικές του σπουδές, συνέχισε την κατάρτισή του στο Ωδείο “Μουσικό Κολλέγιο” Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Ινέσσα Παυλίδου – Συμονίδου, από την τάξη της οποίας αποφοίτησε ως διπλωματούχος πιάνου.Συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια πιάνου διακεκριμένων καλλιτεχνών (Μαρία Αστεριάδου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, Γιώργος Θυμής, Δημήτρης Τουφεξής, MichaelHauber, BernardRingeissen, MartinoTirimo) και παρακολούθησε επίσης κύκλο μαθημάτων στη Θερινή Ακαδημία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας (τάξη Γιάννη Μπαρούτα) και Αντίστιξης (τάξη Άλκη Μπαλτά), καθώς και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζεται ως συνοδός πιανίστας και καθηγητής πιάνου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.