Ένταξη της ενίσχυσης της δημιουργίας 7 τουριστικών επιχειρήσεων προϋπολογισμού 1,2 εκ.€ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 της πράξης “Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, προϋπολογισμού 1.181.017 € (Δημόσια Δαπάνη), που αφορά στη δημιουργία 7 τουριστικών επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ιδίως με τη διευκόλυνση της οικονομικής αξιοποίησης νέων ιδεών και της ενίσχυσης της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων αποτελεί βασική προτεραιότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠ ΠΔΜ) 2014-2020.

Η δράση της ενίσχυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ), που αποτελεί τον Ενδιάμεσο Φορέα του ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020 στον οποίο έχει εκχωρηθεί η διαχείριση των δράσεων ενίσχυσης της ίδρυσης και λειτουργίας μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Η δράση θα υλοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.