Συλλυπητήριο της Διοίκησης και της Χειρουργικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης για τον τέως Δ/ντη της Κώστα Σαλιάγκα



Τα θερμά συλλυπητήρια προς την σύζυγο Λίτσα και τις δυο κόρες εκφράζει σύσσωμη η Διοίκηση και η Χειρουργική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης αποδίδοντας φόρο τιμής στον έξοχο τέως Δ/ντη της Κώστα Σαλιάγκα που με την χαρισματική του προσωπικότητα θεμελίωσε και σφράγισε την πετυχημένη πορεία της Χειρουργικής κλινικής.

Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη.

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΚΩΣΤΑ ΣΑΛΙΑΓΚΑ

Ποιος το περίμενε ότι μετά από 38 χρόνια γνωριμίας θα έγραφα αυτές τις σκέψεις, ως ελάχιστο φόρο τιμής για να αποχαιρετίσω τον αγαπητό συνάδελφο και φίλο, τον Κώστα το Σαλιάγκα.

Αποχαιρετίσαμε πριν λίγο καιρό τον Κώστα που μας έφυγε πρόωρα μετά από ένα σύντομο, άνισο και άτυχο στη τελική του έκβαση αγώνα, αφού πρώτα πάλεψε σαν πραγματικός μαχητής.

Το νέο της κακής εξέλιξης και τελικά της απροσδόκητης απώλειάς του μας συγκλόνισε όλους ανεξαιρέτως παλαιούς συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους που όλοι τον περιβάλλαμε με συναισθήματα φιλίας, αγάπης και εκτίμησης, συναισθήματα που στις μέρες μας δύσκολα κερδίζονται

Ο Κώστας ο Σαλιάγκας πρόσφερε πολλά όπου υπηρέτησε, με την απαράμιλλη εργατικότητα του, τη χειρουργική του γνώση, εμπειρία, αντίληψη και ταλέντο, στα Νοσοκομεία της Βέροιας, της Έδεσσας και του Μαμάτσειου Κοζάνης, αφήνοντας τελικά το θετικό του αποτύπωμα, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Ιδιαίτερα στο ¨Μαμάτσειο¨ Νοσοκομείο ως Διευθυντής διαμόρφωσε με τον δικό του τρόπο τις συνθήκες για την αξιοποίηση της χειρουργικής του ομάδας και την πλήρη αναβάθμιση της Χειρουργικής Κλινικής.

Το νέο συγκλόνισε όμως και παλαιούς συνεργάτες χειρουργούς με τους οποίους συνυπήρξε, αλλά και παλαιούς ειδικευόμενους σημερινούς καταξιωμένους χειρουργούς, που για όλους υπήρξε πραγματικός ¨δάσκαλος¨, οδηγώντας τους στα δύσκολα μονοπάτια της Χειρουργικής.

Ο Κώστας όμως ευτύχισε να κτίσει παράλληλα, μαζί με την σύζυγό του τη Λίτσα, το έργο της ζωής τους, μια αξιοζήλευτη οικογένεια με τις θαυμάσιες κόρες και τα εγγονάκια τους, που τόσο αγαπούσε και τόσο πολύ καμάρωνε, αλλά που δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί.

Ο Κώστας ο Σαλιάγκας από σεμνότητα δεν θα αποδεχόταν χαρακτηρισμούς. Όμως μόνο έτσι πρέπει και μπορώ να διατυπώσω όσο πιο λιτά γίνεται, συναισθήματα και σκέψεις που αυτές τις μέρες διακατέχουν όλους εμάς που είχαμε τη χαρά να είμαστε συνάδελφοι και φίλοι του.

Θα στερηθούμε εκτός από τη φυσική του παρουσία, τη στεντόρεια φωνή του, το πληθωρικό του γέλιο, το πηγαίο χιούμορ του αλλά και την οπτική, τη σκέψη και την άποψή του για τη ζωή, τον αισιόδοξο τρόπο και τη θυμοσοφία με την οποία έβλεπε τα πράγματα.

Ο Κώστας ο Σαλιάγκας υπήρξε ο συνεκτικός κρίκος της μικρής παρέας μας στη Βέροια με τον Κώστα, τον Κώστα, το Μανώλη και το δάσκαλο…..

Το βέβαιο είναι ότι θα μας λείψει η συντροφιά του…

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΩΣΤΑ

Εμμανουήλ Χρ. Χριστοφορίδης
Καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.