Η Δημοκρατία της Κύπρου και η ποινική δίωξη του Μητροπολίτη Μόρφου – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Ο Μητροπολίτης Μόρφου της Κύπρου κ. Νεόφυτος είναι πολύ γνωστός στους Έλληνες επειδή χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για τα κηρύγματά του. Όπως λέει ο ίδιος πολλά χρόνια πριν την εφεύρεση του διαδικτύου, του είχε γνωστοποιήσει ο μεγάλος άγιος Πορφύριος (πέθανε το 1991), ότι θα κηρύττει με την βοήθεια της τεχνολογίας. Πολλές χιλιάδες Έλληνες, γνωρίζω και εγώ πολλούς, τον παρακολουθούν στο διαδίκτυο. Ο άγιος Μόρφου είχε πολύ καλή σχέση με τους συγχρόνους μας αγίους, Πορφύριο, Παΐσιο, Σωφρόνιο του Έσσεξ, Ιάκωβο Τσαλίκη. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν και πνευματικός του.

Η Κυπριακή Δημοκρατία άσκησε ποινική δίωξη κατά του κ. Νεοφύτου για κηρύγματα ρατσισμού, ρητορικής μίσους, μισαλλοδοξίας, μίσους κατά των γυναικών, επιστροφής στον μεσαίωνα. Με εξέπληξε το είδος των κατηγοριών από μια Δημοκρατία, γιατί είχα συνηθίσει να ακούω αυτό το είδος των κατηγοριών στην Ελλάδα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για όσους διαφωνούσαν μαζί τους. Θυμάστε με την συμφωνία των Πρεσπών…

Στις 25 Ιουνίου στο Ακάκι της Μόρφου απαντώντας σε ερωτήσεις Χριστιανών είπε : «Ο άγιος Πορφύριος έλεγε ότι κάποιοι έχουν ερωτική διάθεση για το ίδιο φύλο επειδή συνήθως το μεταδίδουν οι γονείς στο παιδί κατά την ερωτική πράξη ή όταν είναι έγκυος η γυναίκα και το ζευγάρι κάνει ερωτική πράξη πρωκτική. Αυτό όταν στην γυναίκα αρέσει δημιουργείται επιθυμία και η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος, όπως μεταδίδονται και τα χαρίσματα». (Γνωρίζω ότι ο άγιος Παΐσιος ανέφερε κάποιους διαφορετικούς λόγους).

Από πότε σε μια Δημοκρατία ασκείται ποινική δίωξη για απόψεις ; Ας αντικρούσουν με επιχειρήματα οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας τα λόγια του αγίου Μόρφου. Ας αναφέρουν τις εξηγήσεις της Βιολογίας (ποιες είναι ;)για τα αίτια της ομοφυλοφιλίας. Ας εξηγήσουν για ποιους λόγους τα λόγια αυτά είναι ρατσισμός και μίσος ενάντια στην ομάδα των ομοφυλόφιλων. Διαφορετικά οι κατηγορίες είναι αυθαίρετες, δογματικές, και μόνο σε Φασιστικά Καθεστώτα μπορεί να ασκηθούν ποινικές διώξεις !

Το Ευαγγέλιο του Χριστού, στο οποίο ορκίστηκαν οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί ξεκάθαρα την πράξη της ομοφυλοφιλίας λάθος, αστοχία, σοβαρή αμαρτία, διδάσκει όμως την αγάπη για τα πρόσωπα των ομοφυλόφιλων γιατί είναι εικόνες του Θεού. Μήπως βιάστηκαν να διώξουν τον άγιο Μόρφου για να δείξουν ότι συμφωνούν με την γνώμη των πολιτών που είναι μακριά από τον Χριστό, ότι αυτή η πράξη είναι «φυσιολογική» ;

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο άγιος Μόρφου είπε ότι είναι υποκρισία να μαραζώνουμε και να κλαίμε για τα δυο παιδιά που σκότωσε ο Killer της Κύπρου και να μην πονάμε για τα χιλιάδες παιδιά που δολοφονούνται κάθε χρόνο νόμιμα στην Κύπρο με τις εκτρώσεις. Που βρήκανε στα λόγια αυτά το μίσος κατά των γυναικών, την επιστροφή στον μεσαίωνα, την προσβολή της μνήμης των δυο παιδιών;

Μα φυσικά, τα βρήκανε επειδή θεωρούν ότι τα βρέφη μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους δεν είναι άνθρωποι, άρα έχει δικαίωμα η γυναίκα να τα σκοτώσει, ενώ τα δυο παιδιά ήταν άνθρωποι. Το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως θεωρεί ότι με την σύλληψη υπάρχει ο άνθρωπος και είτε είναι μέσα στην κοιλιά είτε γεννήθηκαν, βρέφη τα ονομάζει. Για παράδειγμα, μετά τον Ευαγγελισμό της η Παναγία μας έτρεξε να συναντήσει την εξαδέλφη της Ελισάβετ που ήταν έγκυος και την ασπάστηκε :«εγένετο ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν της Μαρίας, εσκίρτησε το βρέφος εν τη κοιλία αυτής (Λουκ.1,41). Με απλά λόγια, το να σταματήσουμε να δολοφονούμε ανθρώπους με τις εκτρώσεις το θεωρούν επιστροφή στον μεσαίωνα (σύμφωνα βέβαια με τα κριτήρια του μυαλού τους).

Ας αφήσουν τα παραμύθια ότι από τα λόγια του αγίου Μόρφου μπορεί κάποιοι να πάρουν αφορμή και να στιγματίζουν και περιφρονούν κάποιες κοινωνικές ομάδες. Γιατί τότε για οποιαδήποτε άποψη κάθε πολίτη θα μπορούν οι Κυβερνήσεις να τις ερμηνεύουν όπως θέλουν και να ασκούν ποινικές διώξεις. Και φυσικά τότε δεν υπάρχει Δημοκρατία, γιατί αυτό ακριβώς είναι Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση των απόψεων. Φανταστείτε στην Ελλάδα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν αφήσει την εξουσία, νομοθέτησε να μην διώκονται ούτε αυτοί που βρίζουν δημόσια με χυδαιότητα την θρησκευτική πίστη των πολιτών !

Στους Χριστιανούς που δημόσια κατηγορούν τον Μόρφου ταιριάζουν τα λόγια του Ευαγγελίου :«Ουαί όταν καλώς υμάς είπωσι πάντες οι άνθρωποι . κατά τα αυτά γαρ εποίουν τοις ψευδοπροφήταις οι πατέρες αυτών» (Λουκ.6,26) δηλαδή, αλλοίμονο όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι και αυτοί ακόμα, που για τις κακές τους πράξεις είναι άξιοι ελέγχων. Αλλοίμονό σας, διότι τα ίδια ακριβώς έκαναν και στους ψευδοπροφήτες οι πρόγονοι των σημερινών Ιουδαίων. Τους επευφημούσαν και τους δόξαζαν όλοι, επειδή εκείνοι προδίδοντας την αλήθεια, κήρυτταν τα αρεστά σ’ αυτούς και κολάκευαν τις αδυναμίες τους(ερμηνεία Παν. Τρεμπέλα).

9 σχόλια στο άρθρο “Η Δημοκρατία της Κύπρου και η ποινική δίωξη του Μητροπολίτη Μόρφου – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Σύμφωνα με την θεωρία του αγίου Πορφυρίου,αν δλδ κάποια εγκυμονούσα κάνει στοματικό έρωτα,το παιδί θα γίνει αλκοολικό (μπεκροκανάτας)!Αν ικανοποιήσει τον σύντροφό της με το χέρι της (χειρονακτικώς) τότε θα γίνει χαρτοπαίχτης με ιδιαίτερη κλίση στα ζάρια (ζαράκιας)!Στα σοβαρά τώρα,παίρνετε τίποτα,ρε παιδιά;Εμάς γιατί δεν μας δίνετε;Και κάτι ακόμα:Η κοιλιά της γυναίκας,όπως και κάθε μέρος του σώματός της,ανήκει στη γυναίκα!Και αυτή αποφασίζει αν θα κυοφορίσει ή όχ ικαι κανείς @@@@πάπαδος που ζει στα σκοτάδια του!Είτε σας αρέσει,είτε όχι!

    1. Για μιά ακόμη φορά ο , άμον την καταμάγια, ανώνυμος επιβεβαιώνει τους αιωνίου κύρους, λόγους:

      1. «βόθρος βαθύς στόμα παρανόμου»
      2. «τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτού»

        1. Γράφετε ότι δεν πιστεύετε στο Θεό, αν και αμφιβάλλω, και αυτό σας δίνει το δικαίωμα να αυτονομηθείτε και να διαπλάσετε ένα κώδικα αξιών στη ζωή σας, όπως εσείς τον αντιλαμβάνεστε. Η αισθητή απουσία του Θεού, σας δημιουργεί μια φοβερή ανασφάλεια και ένα τυραννικό αποπροσανατολισμό, μια πραγματική τραγωδία της ζωής.

          1. Εγώ τουλάχιστον μπορώ να διαπλάσω τον κώδικα αξιών μόνος μου και βάση λογικής και όχι να μου τον επιβάλλουν οι κάθε λογής παπάδες και ο κάθε παππούλης με ”προφητείες” και παραινέσεις που μόνο στο μεσαίωνα θα έβρισκαν απήχηση.

  2. Ο Πορφύριος μπορεί να ανακηρύχθηκε άγιος για την αγιότητα του βίου του, αλλά δεν κατέχει κανένα “αλάνθαστο”, όπως και κανείς άλλος στην ορθόδοξη παράδοση. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φωτισμένοι ιεράρχες…
    https://orthodoxia.info/news/%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%ce%b2%ce%bb%ce%b1%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%b9/

    1. αντί απάντησης

      7 Αυγ 2019 Ἡ «ὀρθοδοξότητα» τοῦ Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ

      ……………….Βέβαια ἐὰν κάποιος διαβάσει τήν ἐξαιρετικὴ παρέμβαση τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Φωτίου Ἰωακεὶμ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου θὰ διαπιστώσει ὅτι ὁ Σικάγου Ναθαναὴλ δὲν ξέρει τί λέει…………..
      ολόκληρο το άρθρο στο ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ πηγή: tasthyras
      ένα από τα σχόλια : Για καρδιναλιος καλός είναι.

      1. ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ!!! Φοβερή θεολογική κάλυψη από τον υφιστάμενό του! Ο “προϊστάμενος” του Αρχιεπίσκοπος Κύπρου γιατί δεν επικύρωσε τις ανοησίες του; Ρασοφόροι δεσπότες (και όχι ταπεινοί ποιμένες) σαν αυτόν και τον Αμβρόσιο είναι καιρός να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, γιατί δεν είναι απλώς γραφικοί, αλλά επικίνδυνοι. Με τα λεγόμενά τους επηρεάζουν τη ζωή και την ψυχική υγεία ευάλωτων συνανθρώπων μας, γίνονται γκουρού στο όνομα του Χριστού χωρίς Χριστό!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.