Β. Σημανδράκος: «Κύριε Ιωαννίδη, μόνο τραύματα άφησε η Συμφωνία, κι αυτά πάνω στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας»



Προς μεγάλη μας απογοήτευση ακούσαμε το Δήμαρχο Κοζάνης να λέει αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην πρόσφατη συνέντευξή του πως «αυτό για το οποίο μας ψηφίζει ο κόσμος δεν είναι για τις απόψεις μας για διάφορα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Ο Δήμαρχος αγνοεί, και δικαιολογημένα, πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αρνητική επίπτωση στην πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες δομές της περιοχής μας.

Αγνοεί ότι με την (παράλογη) αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας στους κατοίκους της γειτονικής χώρας, δημιουργούνται προβλήματα στην πραγματική οικονομία. Δε θα σταθώ στις πληγές που άνοιξε η εν λόγω Συμφωνία για την Ελλάδα. Άλλωστε ο καθένας έχει τις δικές του πατριωτικές ευαισθησίες ή απόψεις. Όμως δεν μπορώ να δεχθώ το γεγονός ότι τα προϊόντα της περιοχής μας που φέρουν την επωνυμία Μακεδονικός- Μακεδονική- Μακεδονικό, από σήμερα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν την εν λόγω επωνυμία. Κι αυτό διότι μόνο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας μπορούν να κάνουν χρήση του όρου Μακεδονικού (Άρθρο 1 παρ. 3 στ. h).

Ο Δήμαρχος αγνοεί ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό θα κληθούν να αλλάξουν ονομασίες άμεσα διότι σε διαφορετική περίπτωση, επειδή ακριβώς θα προκαλείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τη χώρα προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών, θα αντιμετωπίσουν δικαστικές κυρώσεις.

Όσο «αστείο» κι αν ακούγεται, τα Μακεδονικά ροδάκινα ή κεράσια, η Μακεδονική μπύρα ή σφολιάτα, καθώς και όσα άλλα προϊόντα εξάγουν με μόχθο οι Έλληνες επιχειρηματίες, διατηρώντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και πληρώνοντας φόρους που χρηματοδοτούν τις δημοτικές υπηρεσίες, δεν μπορούν πλέον να φέρουν αυτή την ονομασία.

Τέλος, ο Δήμαρχος ας ενημερωθεί σωστά για το αν μπορούν να συνεχίσουν τα τριτοβάθμια ιδρύματα της περιοχής μας με την επωνυμία Μακεδονία και τι αντίκτυπο αυτό θα έχει στους πτυχιούχους που ζητούν αναγνώριση των πτυχίων τους στο εξωτερικό.

Η κατώτερη των περιστάσεων θέση, δεν γίνεται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης για εμάς. Γίνεται όμως θέση μας για την προάσπιση των Ελληνικών επιχειρήσεων που μετά βίας διατηρούν τις έδρες τους και την παραγωγή τους στην Ελλάδα.

Στην ενορχηστρωμένη αυτή ανάδειξη της γειτονικής χώρας ως τον «10ο καλύτερο προορισμό για επενδύσεις», όπως αναφέρει σε πρόσφατη Έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα “Doing Business Report 2019”, εμείς προτάσσουμε τη χώρας μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, η οποία βρίσκεται στη θέση 72!

Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι της Δημοτικής Αρχής. Ότι η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των θέσεων 67-75 στην παγκόσμια κατάταξη, ξαφνικά διαπιστώνει πως η γειτονική χώρα, χωρίς να βελτιώσει τους θεσμούς της, χωρίς να έχει ισχυρό νόμισμα, χωρίς να διακρίνεται στους πίνακες ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας, βρίσκεται ξαφνικά μέσα σε ένα χρόνο στη 10η καλύτερη θέση παγκοσμίως, ξεπερνώντας μέχρι και τη Γερμανία ενώ οι ΗΠΑ είναι στην 8η θέση!

Οι πολίτες κύριε Ιωαννίδη, ψηφίζουν Δήμαρχο που δίνει το παρόν στη μάχη της καθημερινότητας. Και για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας πήρατε ξεκάθαρη θέση, υπέρ της Συμφωνίας. Για τα υπόλοιπα ζητήματα της καθημερινότητας θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουμε κι εκεί τις όποιες ανεπάρκειες.

Άραγε, αν θέλατε ως επενδυτής να κάνετε μια άμεση ξένη επένδυση, θα συμβουλευόσασταν την Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα ανοίγατε επιχείρηση στα Σκόπια που βρίσκονται στη 10η καλύτερη θέση σύμφωνα με την κατάταξη ή θα πηγαίνατε στη Γερμανία που βρίσκεται στη θέση 24;

του Ευάγγελου Σημανδράκου,

Υποψηφίου Δημάρχου Κοζάνης με το συνδυασμό ΚΟΖΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

6 σχόλια στο άρθρο “Β. Σημανδράκος: «Κύριε Ιωαννίδη, μόνο τραύματα άφησε η Συμφωνία, κι αυτά πάνω στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας»

  1. Ότι είναι εύκολο να ανοίξεις ή να διευθύνεις επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι η επιχείρηση θα είναι απαραίτητα πετυχημένη. Χρειάζεται και πολλά άλλα (ξέρετε, αγορά, πελάτες, προμηθευτές, χρηματοδότες, υποδομές, ευκολία στην εφοδιαστική αλυσίδα, χαμηλή εγκληματικότητα και διαφθορά κλπ).

    Οι διάφοροι αυτοί συντελεστές επιτυχίας συμμετέχουν διαφορετικά σε κάθε χώρα και για κάθε τομέα. 100% pro-business να είναι οι πολιτικές, αν πχ. δεν υπάρχει χρήμα, δεν γίνονται και επενδύσεις. Ούτε στη Δυτική, ούτε στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά στη Γερμανία με τις φορολογίες και τα ψηλά μεροκάματα.

  2. Ο Μίκης Θεοδωράκης, με άρθρο του στα ΝΕΑ, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ ».28-1-19

    Μας κυβερνούν μειοψηφίες εθνομηδενιστών, κλασσικά κατάλοιπα της έσχατης παρακμής του τόπου. (Ιζήματα, που λέγαμε στο μάθημα της χημείας…)

  3. Το καθεστώς δεν άντεξε την αναμέτρησή του με την Ιστορία και επιδόθηκε να πνίξει τους πολίτες, οικογένειες με μικρά παιδιά που είχαν ξεχειλίσει τους χώρους.
    Ένα ξένο πρόβλημα, ούτε ζεστό, ούτε κρύο για μας, το υιοθέτησε ως ελληνικό και σέρνει δεμένο πισθάγκωνα τον Ελληνισμό να εξοφλήσει με το αίμα της ψυχής του τον λογαριασμό τού στρατηγικού αναδασμού των Βαλκανίων, όπως τον κανονοναρχούν Αμερικανοί και Γερμανοί.

  4. σημανδράκο 4ος και καταϊδρωμένος θα έρθεις με αυτά που λες. Τον κάθε Δήμαρχο θα τον ψηφίσουμε σύμφωνα με το όραμα του για την πόλη και η εξωτερική πολιτική ανήκει στον εκάστοτε υπουργό και την εκάστοτε κυβέρνηση. γιατί εσύ ως ΠΑΣΟΚΟΣ λησμονάς την θέση σου για το μακεδονικό που είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων; Αυτό δεν έλεγε ο Βενιζέλος από το βήμα του ΟΗΕ ως υπουργός εξωτερικών στην Κυβέρνηση Σαμαρά;

  5. PRONEWS 26-1-19
    έκθεση του ιδρύματος “Open Society” του διεθνούς κερδοσκόπου και πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.
    Η έκθεση έκτασης 28 σελίδων που τιτλοφορείται «Βόρεια Μακεδονία: Και τώρα τι;» και την οποία επιμελούνται τέσσερις συντάκτες μιλά για «ανταλλάγματα» που εξασφάλισε από τους ξένους ο Α.Τσίπρας για την ψήφιση της συμφωνίας, ανταλλάγματα που έχουν να κάνουν με την «χαλάρωση των δημοσιολογικών δεσμεύσεων», εννοώντας ως προεκλογικό «δώρο» για το κυβερνών κόμμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.